Jeste li već postali naš član?
Prijava Registracija
Nazovite nas
01 777 67 63
Košarica
Košarica je prazna

Vijesti i događaji

12. Rujan 2019

Kako zaštiti lak i šasiju za zimske mjesece?

Vrijeme se odjednom promijenilo i iz ugodnih jesenskih dana pretvorilo se u tmurne dane i temperature koje su blizu nule. Mi, ljudi, na sebe navlačimo jakne, debele čarape i tople majice, a što je s našim vozilima? I njima je potrebna zaštita jer su zimski uvjeti na cestama i više nego okrutni, a prije svega se to odnosi na automobilski lak te šasiju koji su najosjetljiviji na takve stvari.

26. Kolovoz 2019

Set alata za demontažu unutrašnjih dijelova u automobilu

Unutrašnjost automobila za mnoge se čini kao znanstvena fantastika, posebice kod ovih novijih automobila u kojima ima mnogo sitnih dijelova, utora, vijaka i tko zna čega sve ne. Ne znamo čini li se to samo nama, ali unutrašnjost onih starijih automobila kao da je bila jednostavnija i s manje mjesta koja bi se mogla otvoriti ili odvojiti.

30. Srpanj 2019

Životna dob automobila, kada je vrijeme za otpad?

U prošlosti su stare olupine automobila završavale po poljima pa čak i u rijekama, ali ti su dani, srećom prošli. Danas postoji niz tvrtki koje se bave otkupom kako dijelova automobila, tako i njihove karoserije.

21. Lipanj 2019

Rent-a-car, što je dobro znati prije nego unajmite automobil?

Vjerovali ili ne, rent-a-car je toliko kompliciran svijet da bi vam za njegovo puno razumijevanje trebao završen mali Pravni fakultet. Šalu na stranu, treba znati da su pružatelji rent-a-car usluga na području Europske unije postali dio na kojeg se potrošači najviše žale, odnosno prinose najviše pritužbi službama za zaštitu potrošača.

26. Travanj 2019

Što je car detailing?

Car detailing ili auto detailing naziv je koji se ne sreće baš previše često kod nas, ali možemo sa sigurnošću reći kako se na mala vrata probija i na domaće tržište. Termin je to kojim se opisuje uređivanje automobila, ali na jednoj sasvim novoj razini.

12. Travanj 2019

Savjeti za sigurniju vožnju po kiši

Pjevati po kiši i uz to gacati po lokvama na cesti veoma je ugodno, štoviše prekrasno iskustvo, međutim kada govorimo o vožnji po kiši, situacija je nešto drugačija.

14. Oujak 2019

Najskuplji automobili prodani na aukcijama

Ponekad nam se čini da su automobili koji se danas prodaju jednostavno preskupi i ne možemo razumjeti zaljubljenike u limene ljepotane za koje su spremni dati pravo malo bogatstvo, a onda ih voziti našim lošim cestama.

06. Oujak 2019

Što je hladnjak stlačenog zraka i kada je vrijeme za izmjenu?

Ako ste vozili svog limenog ljubimca za vrijeme hladne ljetne noći te za vrijeme veoma vrućeg ljetnog dana, vjerojatno ste uočili razliku između njegovih performansi, odnosno da po hladnijim temperaturama motor bolje prima gas, bolje radi te ima više snage.

13. Veljaa 2019

Kako provjeriti prošlost vozila?

Kupovina rabljenih vozila još uvijek je najčešći oblik dolaska do automobila u Lijepoj našoj te je upravo zbog toga ujedno i način u kojem su najčešće prijevare.

10. Sijeanj 2019

Kada je vrijeme za zamjenu zaštite za blatobrane?

Blatobrani štite donju stranu vozila oko kotača od utjecaja udara raznog kamenja, granja, blata, vlage i sličnog što se može pronaći na cesti. Međutim, s vremenom se otkrilo da nije samo dovoljno imati blatobrane te da je i njih moguće i potrebno zaštiti. Iz tog razloga izumljena je unutarnja zaštita za blatobrane.

03. Prosinac 2018

Kad i kako često se mijenja rashladna tekućina?

Rashladna tekućina potrebna je za pravilan rad automobila i po ljeti i po zimi. Ona se nalazi u hladnjaku u motoru vozila te joj je glavna namjena odvođenje topline iz ovog dijela automobila u atmosferu.

09. Studeni 2018

Najopasnije ceste svijeta

Vjerojatno ste čuli za ceste koje lede krv u žilama svim onima koji su uspjeli njima proći. Postoje ljudi koji ovim cestama voze svakog dana i tako ugrožavaju život, voze kao po bridu noža.

02. Studeni 2018

Kako zaštititi automobil od ogrebotina?

Kada ugledamo prvu ogrebotinu na svom novom automobilu (ili novo ulaštenom starijem automobilu) srce nam se slama. Trenutak je to koji mnoge baca u očaj. Ipak, ovakve stvari nisu rijetke i neuobičajene.

18. Listopad 2018

Bugatti Divo – pet milijuna eura za uživanje na četiri kotača

Što mislite koji je najskuplji automobil ikad proizveden u cijeloj ljudskoj (i automobilskoj!) povijesti? Radi se o jurilici pod nazivom Bugatti Divo, a iako je ogledni primjerak predstavljen javnosti tek prije par dana na sajmu automobila 'The Quail' u Kaliforniji, već su svi najavljeni primjerci – rasprodani.

19. Rujan 2018

Kako popraviti karoseriju kod malih ogrebotina?

Manja oštećenja i ogrebotine surova su stvarnost i nužnost na našim vozilima, bilo da ste ih zadobili probijajući se kroz puteljke obrasle grmljem ili na parkingu velikog trgovačkog centra. Doista, nema vozila koje nema barem jednu ogrebotinu (osim, naravno, onih koja su non – stop garažirana!).

29. Kolovoz 2018

Apple CarPlay VS Android Auto

Sve je modernije spajati vlastiti pametni telefon sa svojim limenim ljubimcem. E, sad, bez obzira kupujete li novo vozilo ili samo želite poboljšati doživljaj vožnje u vozilu koje već imate, treba znati kako postoje dvije opcije za spajanje automobila sa smartphoneom – Apple CarPlay te Android Auto.

16. Kolovoz 2018

Kontrolne ploče budućnosti

Naviknuli smo se da kontrolne ploče imaju pokazivač brzine, broj okretaja, temperaturu vozila, a noviji automobili i GPS sustav. No, treba znati da se kontrolne ploče razvijaju brzinu kojom trči Usain Bolt pa tako iz godine u godinu možemo pronaći neki novi dodatak na kontrolnim pločama novih automobila. No, danas ćemo vam predstaviti kontrolne ploče budućnosti, odnosno one koje izgledaju kao da su došle barem iz 2060. godine.

30. Srpanj 2018

Kako organizirati prtljažnik?

Prtljažnik kod nekih vlasnika automobila izgleda kao spremište za razne stvari (a ako ćemo biti sasvim iskreni – i kao jedno obično smetlište!). Tako je, priznajte i sami – koliko vam se puta dogodilo da ste svakojake stvari samo nabacali u prtljažni prostor i kasnije više niste znali ni što je ondje, a ni što biste s onim što vam se slučajno našlo pod rukom? Kako vam se ovakvi i slični scenariji ne bi više događali (ili barem ne prečesto), pročitajte nekoliko naših savjeta o tome kako prtljažnik uvijek može biti čist i uredan.

10. Srpanj 2018

Kako održavati bež kožu u vašem limenom ljubimcu?

Nabrijani automobil koji dobro leži u svakom zavoju… Uz ovaj opis svakako idu i lijepa kožna sjedala. Mnogi su oduševljeni kožom presvučenim sjedalima, ovo je često znak prestiža i kvalitete, međutim također se često misli kako je koža izdržljiv materijal kojem ne treba posebno čišćenje i njega.

21. Lipanj 2018

Kako ispolirati automobil poput profesionalca?

Automobil, koliko god bio star, može izgledati kao milijun kuna, a da za to ne potrošite silne novce. Čak nije potrebno ni odvesti ga peraču automobila jer sve možete obaviti u vlastitom dvorištu. Ne vjerujete? Čitajte dalje i povjerovat ćete.

06. Lipanj 2018

Što je servo pumpa i kad je potrebna zamjena?

Svi smo čuli za servo pumpu u vozilu, ali nisu svi baš sigurni čemu ona služi. Najlakše je objasniti njezinu funkciju kada sjednemo u starije vozilo bez servo pumpe, a potom u novije vozilo koje ima servo pumpu. Naime, stara vozila koja u sebi nemaju servo pumpu imaju volane koji se jako teško zakreću dok novija vozila sa servo pumpom imaju volane koji se zakreću kao 'od šale'.

03. Svibanj 2018

Kako održavati čist automobil i kada imate malu djecu?

Držati automobil čistim dok imamo malo dijete ili malu djecu čini se kao 'mission impossible' ili nemoguća misija. Oni koji su prošli tu fazu ili baš sada prolaze kroz nju jako dobro znaju o čemu govorimo.