Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

1
2
3

Remenski prijenos

Broj proizvoda u kategoriji: 4883

100% PRAVI REZERVNI AUTO DIJELOVI ZA SVAKU NARUDŽBU!

Odaberite uslugu Silux Premium za kupovinu bez briga.

Još
4845
proizvoda

Remenski prijenos

Zupčasti remen i drugi remenski prijenosi

Remenski prijenosi jedan su od ključnih vitalnih dijelova svakog automobila, ili doista bilo kog uređaja koji koristi sustav remena za prijenos sile. U automobilu prijenose silu između zupčanika i obavljaju različite zadaće. Nažalost, to su također dijelovi automobila koje je potrebno često pregledati i mijenjati jer vole da stvaraju probleme. Pored toga, oni se na kraju istroše i više ne funkcioniraju kako bi trebali. Rebrasti mikro remen treba zamijeniti čim se pojave znakovi habanja, pogotovo kada je malo poderan. Njegova zamjena je veoma brza i povoljna, i sa njom ćemo izbeći probleme koji nastaju ako se mikro remen podere sam od sebe. U suprotnom može oštetiti ostale dijelove automobila i prouzrokovati veliku štetu. Također, preventive mijenjanja po većem broju pređenih kilometara je nerazumno riješenje.

Kada je vrijeme za promjenu zupčastog remena?

Također, nakon određenog broja pređenih kilometara, potrebno je promjeniti zupčasti remen. Poslednji osiguruju neometan rad motora, pa je zamjena također zabeležena u servisnoj knjižici. Međutim, to ne garantira da ga ne treba i ranije mijenjati, jer može doći do habanja ili oštećenja. Trošak takve promjene može se smanjiti održavanjem vašeg automobila i redovitim održavanjem motornog ulja. Također treba voditi računa da ulje ne bi slučajno procurilo. Nedostatak ulja uzrokuje pregrijavanje motora, zbog čega će se zupčasti remen brže istrošiti. Kod zamjene također možete uštjedeti novac tako na još jedan način: kupnjom zupčastog kaiša u našoj internet trgovini. Obratite pažnju na specifikacije i pogodnost proizvoda koji je izabran za vaš automobil. Prije svega, mora se osigurati da je montaža odgovarajuća. Radeći to, možete izbeći razne smetnje i probleme koji često proizilaze iz nepravilne kupnje. U našoj ponudi su dostupni različiti pogonski remeni i rezervni dijelovi za njih, kao što su zatezači, remenice, ležajevi ili glavni valjak za zupčasti remen.

Zupčasti i mikro remen treba redovito pregledati!

Jeli li vam se ikad dogodilo da ste čuli škripanje ili druge neprijatne zvukove tijekom upravljanja automobilom? Upravo ta škripa i drugi slični zvukovi mogu ukazivati da je potrebno zamijeniti remen i treba ga pravilno pregledati u slučaju neprijatnih zvukova. Također bi trebalo izvršiti reviziju kada osjetimo kako se auto trese ili naš automobil odbija da se pokrene. U ovom slučaju je vjerojatno potrebno zamijeniti zupčasti remen, koji ne smije da se odlaže. U slučaju ozbiljnijih oštećenja na remenski prijenos, oni mogu nanijeti veliku štetu, ne samo mehanizmi na koji su pričvršćeni, već i okolini. Iz tog razloga, dobra je ideja redovito provjeravati rebrasti mikro remen i zupčasti remeni blagovrijemeno izvršiti promjenu. Bolje ih je zamijeniti prerano nego prekasno!

Broj atrikala za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi