Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

1
2
3

Filteri zraka

Broj proizvoda u kategoriji: 2007

100% PRAVI REZERVNI AUTO DIJELOVI ZA SVAKU NARUDŽBU!

Odaberite uslugu Silux Premium za kupovinu bez briga.

Još
1969
proizvoda

Filteri zraka

Filter zraka obezbjeđuje čist zrak, što je apsolutno ključno za učinkovit rad motora. Motor automobila zahtjeva optimalnu mješavinu goriva i što čistiji zrak za svoj rad, što obezbjeđuje i sam filter za zrak. Takav filter stoga štiti vitalne dijelove automobila od prašine, peska, prljavštine i drugih stranih materija, koje bi mogle ući u klip motora i negativno utjecati na njegov rad. U slučaju da je filter već istrošen odnosno da je odradio svoje, može početi da propušta razne čestice koje mogu oštjetiti motor. To ćemo izbjeći, tako što ćemo paziti da ga redovito provjeravamo, jer uvijek mora biti u besprijekornom stanju. Ako ustanovimo da filter zraka više ne obavlja svoj posao, došlo je vrijeme da ga zamijenimo što je prije moguće kako bismo spriječili oštećenje motora.

Izbjegnite oštećenje motora

Bez stalnog dotoka čistog zraka, automobilski motor uopće ne može raditi, zato treba filtrirati zrak. Filter zraka uspješno spriječava ulazak stranih čestica ili drugih čestica u motor. U najgorem slučaju, strana tijela u klipu motora mogu prouzrokovati ozbiljna oštećenja automobila, čija će popravka biti skupa, pa je bolje izbjegnuti je. Različite strane materije mogu nanijeti ozbiljnu štetu automobilu, pa na sve načine moramo spriječiti da se to dogodi. Zbog toga se preporučuje pregled filtera zraka što je češće moguće ili najmanje jednom godišnje. To omogućuje učinkovitu zaštitu motora automobila i spriječava ulazak bilo kakvih stranih materija u njega.

Pobrinite se za manju potrošnju

Iako je filter zraka prvenstveno predviđen da obezbjedi čist zrak motoru automobila, indirektno također omogućuje veću učinkovitost goriva. Pored goriva, zrak je ključni sastojak izgaranja u klipu motora kako bi automobil održao rad. Iz tog razloga zrak mora biti čist kako bi smesa zraka i goriva bila optimalna za rad našeg vozila. Ovo osiguruje najbolju moguću učinkovitost goriva, zbog čega će ga naš auto manje koristiti. Dobro funkcionalan filter zraka također obezbjeđuje manju potrošnju goriva odnosno da trošimo manje novca za gorivo.

Filter zraka po izvrsnoj cijeni

Povećana potrošnja goriva može ukazivati na to da će možda trebati zamijena filtera zraka. Srećom, kupnja novog je doista jeftina, što je još jedan razlog vise da redovito brinemo za njegovo mijenjanje. To će zaštititi motor od oštjećenja i smanjiti potrošnju goriva. Ako se ne sjećate kada ste poslednji put promijenili filter zraka, sada je vrijeme. Pogledajte našu ponudu u našoj internet trgovini gdje ćete pronaći raznoliku paletu filtera za sve modele automobila po povoljnim cijenama i odabrati onaj koji najbolje odgovara vama!

Broj atrikala za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi