Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

1
2
3

Ležaj kotača

Broj proizvoda u kategoriji: 776

100% PRAVI REZERVNI AUTO DIJELOVI ZA SVAKU NARUDŽBU!

Odaberite uslugu Silux Premium za kupovinu bez briga.

Još
738
proizvoda

Ležaj kotača

Ležajevi kotača su mali, ali bitni auto dijelovi vitalnog značaja. Ležajevi omogućuju da se kotač tijekom vožnje okreće glatko i ravnomjerno. Kotači automobila su fiksirani na fiksirane osovine rotacije, a zahvaljujući rotaciji i jakim silama koje nastaju, ležajevi su montirani prilikom montaže kotača. Potonji se moraju podjesiti prema broju okreta, odgovarajućem radijalnom zavoju i drugim specifikacijama. Ispravan odabir i ugradnja su neophodni za nesmetan rad vozila i sigurnu vožnju. Također je važno da su ležajevi dobre kvalitete i besprijekornog stanja. To znači da njihovo stanje treba redovito kontrolirati i po potrebi zamijeniti.

Kada je vrijeme za promjenu?

Kao i svi drugi dijelovi automobila, i ležajevi kotača se također vrijemenom istroše, pa ih je potrebno zamijeniti. Neprekidno okretanje kotača uzrokuje razna oštećenja i trošenje, što čini da vožnju započinje niz neobičnih zvukova, zujanja ili zveckanja. To može biti uzrokovano istrošenim ili polomljenim ležajevima. Ako primjetite i čujete bilo kakav šum tijekom okretanja kotača ili ako se lampica ABS-a upali, vjerojatno je vrijeme da se promjeni. Većinu vrijemena ležajevi izazivaju buku u krivinama ili pri većim brzinama. Moraju se preduzeti riješenja što prije, jer mogu da se jave ozbiljni problemi. Neispravni ležajevi mogu dovjesti do propuštanja zraka na kotačima i uslijed toga, manje kontrole nad vozilom. Zato moramo razne neprijatne zvukove tijekom vožnje shvatiti ozbiljno i također si pomisliti da su za to možda krivi ležajevi kotača.

Kako protiče promjena?

Ležajevi kotača se mogu pojedinačno mijenjati za neke modele automobila, ali za druge je potrebno zamijeniti sve zajedno. Zamjena je jednostavna i ne zahtjevna, tako da ne morate ići kod mehaničara zbog toga. Možete ih lako zamijeniti sami, ali morate biti oprezni - ležajevi kotača su stvarno mali, ali oni obavljaju važan posao. Nepravilna zamjena ili pogrešna instalacija mogu rezultirati dodatnim oštjećenjima čeličnog konjića. Također postoje razlike između prednjih i stražnjih ležajeva, na šta treba imati u vidu prilikom kupnje. Važno je da ležajevi koje odaberemo budu odgovarajući, kvalitetni i pravilno postavljeni.

Odabir i kupnja

Različiti ležajevi odgovaraju različitim markama i modelima automobila, što se mora uzeti u obzir pri kupnji. Ležajevi kotača moraju se tačno uklopiti, tako da moraju biti odgovarajućih dimenzija ili promjera i odgovarajućeg tipa, sa odgovarajućim radijalnim zavojem. Naša online trgovina ima u ponudi kvalitetne ležajeve kotača za različite modele automobila. Svaki proizvod navodi točne specifikacije, vrstu, širinu i unutarnji i vanjski promjer. Istodobno se dodaje spisak vozila za koja su određeni kotači prikladni. Tako ćete pronaći pravi rezervni dio za svoje vozilo. U slučaju da imate problema sa pronalaženjem ili ne znate koji bi ležajevi kotača bili pogodni za vaš automobil, možete nam se obratiti bez problema i rado ćemo vam pomoći savjetom!

Broj atrikala za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi