Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

1
2
3

EGR ventili

Broj proizvoda u kategoriji: 384

100% PRAVI REZERVNI AUTO DIJELOVI ZA SVAKU NARUDŽBU!

Odaberite uslugu Silux Premium za kupovinu bez briga.

Još
346
proizvoda

EGR ventili

Što je EGR ventil i čemu je namijenjen?

EGR ventil čini vožnju automobilom malo prirodnijom. Ime je izvedeno od engleske reči Exhaust Gas Recirculation, pa je EGR ventil odgovoran za reciklažu ili ponovnu upotrijebu ispušnih plinova za benzinske i dizel motore. EGR ventil nam na taj način omogucava ponovnu upotrijebu nekih ispušnih plinova koji bi se inače pustili u okolinu tijekom procesa sagorijevanja goriva u motoru vozila. To znači, da se konačna količina štetnih ispušnih plinova ili emisija smanjuje i istovrijemeno koristi u korisne svrhe.

Neophodan dodatak, propisan zakonom

Danas većina suvremenih vozila također ima EGR ventil, jer je to neophodan dodatak koji je također propisan zakonom. Preduvjet je da se automobili uopće mogu proizvoditi, a kvalitet i samim tim i učinkovitost ventila su sve bolji. Stariji automobili proizvedeni u vrijeme kada nije bilo strogih ekoloških propisa, nemaju te ventile i zato izazivaju veće zagađenje okoline. Razina oslobađanja štetnih emisija također ovisi od vrste ventila i da li je u pitanju benzinski ili dizel motor. Na primjer, za vozila sa benzinskim motorima, EGR ventil ne samo da vode računa o nižim emisijama, već smanjuje gubitka topline i tlaka i povećuje homogenost cijelog procesa sagorijevanja.

Viša temperatura motora, veća potrošnja goriva

Ventili nisu od vitalne važnosti, ali treba voditi računa da ne budu blokirani ili na drugi način oštJećeni. Ako se ventil zaglavi, temperatura motora počinje rasti, ali kada se ne zatvori dovoljno dobro, mogu se javiti problemi sa motorom i veća potrošnja goriva. Pored toga, kvar ventila ima za posljedicu i povećanje štetnih emisija ispušnih plinova automobila. Zbog svoje neaktivnosti ili oštećenja povećavaju se emisije azotnih oksida, za koje se smatra da su najštetnije.

Što učiniti u slučaju oštećenja ili kvara ventila?

Ako EGR ventil ne funkcionira pravilno, mora se očistiti odnosno zamijeniti. Takozvani fizički oklop koji neki preporučuju nije pravo riješenje. U ovom procesu, EGR ventil jednostavno prekida vezu sa motorom. Ovo može privrijemeno riješiti probleme, ali iskomplicirati rad drugih senzora motora. Kao rezultat toga,sustav može početi da prijavljuje grešku odnosno da lampica upozorenja može početi da nam govori da naš motor ne radi pravilno. Blindiranje odnosno blokiranje se stoga ne preporučuje.

Blokiranje ili blendiranje nije dobro riješenje

Namjerno fizičko blokiranje odnosno blokiranje ventila zbog prljavštine, itd. Takođe je poznato po većoj potrošnji goriva. Pored toga, blokiranjem rada ventila, uzrokujemo veću emisiju štetnih emisija, što može dovjesti do problema sa pregledom vozila. Ovo se može izbjeći osiguravanjem da se EGR ventil pravilno očisti i održava odnosno zamijeni u slučaju problema. Ako želite uštjedeti novac, isplaćuje se redovito čišćenje i pronalaženje i kupnja rezervnog EGR ventila na našoj veb trgovini. Imamo ventile za skoro sve marke i modele automobila po povoljnim cijenama.

Broj atrikala za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi