Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

1
2
3

Retrovizori

Sigurna kupovina retrovizora

Internet trgovina Silux nudi nekoliko vrsta načina plaćanja. Kupovina je jednostavna i 100% sigurna. Preporučujemo da prilikom kupovine koristite uslugu Silux Premium kako biste pronašli najkvalitetniji proizvod koji će biti 100% prikladan za vaše vozilo. Tu smo da vam pružimo najbolje iskustvo kupovine s našim auto dijelovima. Ovu uslugu možete odabrati u samom postupku kupovine.

Saznajte više

Retrovizori

Vještinu gledanja u retrovizore smo već naučili u auto školi, kada nas instruktor vožnje uvijek podsjeti koliko su važni,ali shvaćamo tek kada počnemo voziti potpuno sami. Gledanje u retrovizore daje nam potpuni pregled promet oko nas i obezbeđuje sigurno preticanje i uključivanje. Unutarnja i vanjska ogledala su također bitna za vožnju u natrag, i naravno kod parkiranja. Koliko su važni, obično smo svjesni kada su nam zamagljena ili zaleđena, tako da nam ne pomažu mnogo. Zato je zimi veoma bitno dobro ih očistiti prije vožnje, jer ćete samo na taj način moći da ih koristite bez prekida. Također, korisno je grijanje, što pomaže kod ogledala sa zamagljenim ili smrznutim ogledalom retrovizora. Suvremeni modeli automobila često imaju grijane retrovizore, jer je ovo veoma praktično i ugodno za vozača.

Podjest vidnog kuta i preglednosti

Retrovizori moraju biti pravilno postavljeni tako da imate nesmetani pogled. Za još bolju preglednost može vam pomoći električno pomjeranje odnosno podjest uz pomoć električnog motora. Na taj način je mnogo lakše podjesiti pravi kutao gledanja na retrovizorima auta i tako se pobrinuti za bolju vidljivost. Moraju biti postavljeni tako da se jasno mogu vidjeti događanja sa strane i iza automobila. Ako jedno vozilo koristi više od jednog vozača, oni moraju podjesiti retrovizore prije nego što krenu ili da provjere da li su pravilno prilagođena njihovoj visini. To se odnosi kako na vanjska ogledala tako i na unutarnje ogledalo odnosno retrovizor. Pravilno podješeni retrovizori pružaju veću preglednost i na taj način osiguravaju veću bezbjednost na cesti.

Oštećenja na retrovizorima su vrlo česta

Retrovizori su kod automobila postavljeni tako da su prilično izloženi raznim oštećenima. Također se brzo oštećuju nepažljivim parkiranjem ili slučajno zakačimo tijekom nezgode drugi auto. Srećom, obično se mogu pojaviti ogrebotine i oštećenja laka ili boje, ali ponekad su oštećenja nešto veća. Tako može pući ogledalo ili se čak potpuno razbiti. Međutim, ako je ogledalo loše kvalitete, također se može zamagliti tijekom vremena, zbog čega je preglednost slabija. U tom slučaju je vrijeme za kupnju novog retrovizora. Srećom, može se kupiti samo jedan retrovizor, a vi trebate biti oprezni da li vam treba lijevi ili desni komad.

Odabir i kupnja pravog modela

Prilikom odabira auto retrovizora treba uzeti u obzir fleksibilnost i ostale značajke proizvoda. Modeli su kod svakog vozila drugačije napravljeni i znatno se razlikuju jedan od drugog. Zato prilikom kupnje obavezno provjerite da li odgovara vašoj marki automobila. Samo ogledalo retrovizora može biti ravno, konveksno ili asferično, pružajući još veće kutove gledanja. Dostupni su vam retrovizori sa ručnim pomjeranjem i podešavanje kuta gledanja, kao i električni retrovizori. Pored toga, na raspolaganju su grijači retrovizora koji pomažu u pripremi za hladne zimske dane.

Slučajan proizvod

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi