-10% Popust! Kupon: SLX10 -10% Popust! Kupon: SLX10
Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

1
2
3

Ispušni sustavi

Broj proizvoda u kategoriji: 3640

100% PRAVI REZERVNI AUTO DIJELOVI ZA SVAKU NARUDŽBU!

Odaberite uslugu Silux Premium za kupovinu bez briga.

Još
3602
proizvoda

Ispušni sustavi

Izvrsni ispušni sustavi za vaš auto

Otpala ispušna cijev ili ispušni lonac ne znači da će automobil prestati raditi - u najboljem slučaju bit će malo glasniji. Ali bližim pogledom, otkrivamo da su ispušni sustavi zapravo važni, ne samo za automobil, već i za putnike u njemu. Namijenjeni su zaštiti putnika od otrovnih plinova nastalih radom motora. Oni uključuju ugljeni monoksid koji je opasan po život. Pored toga, oni osiguruju da se ispušni sustavi svedu na minimum, i koriste putnike i prolaznike prigušivanjem zvuka automobila. Za to će se pobrinuti ispušni lonac ili prigušivač.

Kad auto počne zveckati...

Neugodno zveckanje automobila jasan je znak da sa njim nešto nije u redu. Vrlo glasno zveckanje automobila tijekom paljenja ili tijekom vožnje također izaziva neispravan ispušni sustav. Također može doći do zveckanja ako je ispušna cijev ili je ispušni lonac probijen. Rhđa i habanje mogu u njoj napraviti rupu. Ovo posljednje izaziva zveckanje tijekom vožnje, jer ispušni lonac odnosno prigušivač osiguruju prigušivanje zvuka. Ispušni sustavi, kao i cijeli pogon, visoko su izloženi raznim vanjskim sudeonicima i vrijemenskim uvjetima. Zimi su izloženi snijegu i niskim temperaturama, a dodatno na njih ima utjecaj soljenje ceste. Sol je vrlo agresivna i može uzrokovati različita mikro oštećenja koja vrijemenom postaju veća. Isto važi i za štetne plinove i druge materije koje se nakupljaju u cijevima i također je njima izložen ispušni lonac. Pored toga, može doći do oštjećenja iz drugih razloga, zato ne smijemo zanijemariti zveckanje.

Smanjimo zagađenje!

Ispušni sustavi sastoje se od više dijelova koji moraju biti u besprijekornom stanju kako bi se osiguralo uklanjanje štetnih plinova. Posljednji su veoma zagađujući za okolinu i izazivaju različite respiratorne probleme i uglavnom imaju utjecaj na zdravlje ljudi. Zato su suvremeni ispušni sustavi rafinirani da smanjuju zagađenje. Zbog toga se katalizator odnosno EGR ventili dodaju osnovnim dijelovima sustavima, poput izduvni lonac i cijev, kako bi se obezbjedilo manje zagađenje. Omogućuje ponovnu uporabu ispušnih plinova za rad motora, a potom samo putem katalizatora, što dodatno smanjuje njihovu štetnost, posebnim kemijskim reagiranjima, u životnu sredinu. Ovo čini vožnju više organskom.

Zamijenite ispušni lonac i cijev

Besmisleno je popravljati rupe i druga oštećenja na ispušnom loncu ili cijevi jer to iziskuje više napora nego koristi. Teško je u potpunosti zatvoriti rupe, ali iznad svega je teško spriječiti da se nove naprave. S vrijemena na vrijeme moraju se zamijeniti ne samo ispušni lonac i cijev, već i cijeli sustav jer će se na taj način spriječiti povećano kontaminiranje ili bilo koji drugi problem. Jedan znak da ispušni sustavi ne rade onako kako bi trebali je, uz prigušenje, lošija ili promijenjena snaga motora. Ako vam se to dogodi ili vaš automobil počne glasno zveckati, svakako biste trebali pomisliti da je uzrok dotrajao ispušni lonac ili ispušni sustav!

Broj atrikala za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi