Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

Koje modele McLaren automobila vole milijunaši?

10.10.2019

Neki od automobila koji se danas proizvode rezervirani su samo za ljude veoma, veoma dubokog džepa. Broj im je limitiran jer se zna da milijunaša koji ih si mogu priuštiti i nema tako mnogo.

Koje modele McLaren automobila vole milijunaši?

Mi, obični smrtnici takve automobile možemo vidjeti (ako smo dovoljno sretni) na raznim izložbama i salonima ili, u najboljem slučaju, na internetu. Saznajmo koje si modele McLaren automobila mogu priuštiti samo oni koji doslovno plivaju u novcu. McLaren je prepoznat kao kompanija koja prvenstveno proizvodi sportske automobile te ima jedan od najuspješnijih timova u Formuli 1 (odmah iza Ferrarija). 

McLaren X1 Concept

Model je ovo iz 2012. godine, a prozveden je za posebnog klijenta te ga je izrađivao poseban tim stručnjaka u McLarenu. Jedini je primjerak proizveden 2012. godine i koštao je vrtoglavih 5 milijuna dolara! Krasi ga 625 KS te može doseći najveću brzinu od 330 km na sat, a od nule od 100 km na sat potrebno mu je 3,2 sekunde. 

mclaren

McLaren F1LM

Radi se o seriji od svega pet automobila napravljena u čast pet McLarenovih automobila i vozača koji su završili utrku u trajanju od 24 sata nazvanu 24 Hours of Le Mans (LM je kratica od Le Mans), a koja se održala 1995. godine. Svaki automobil teži svega 76 kilograma, a zbog ovoga znatno je smanjena oprema (primjerice, nema audio sistema). Najveća brzina mu je 362 km na sat, a cijena vrtoglavih 4 milijuna dolara. Od nule do 100 km na sat treba mu svega 2,9 sekundi.  

Mclaren1

McLaren Senna

Ovaj se automobil pojavio prošle godine (2018.) i nazvan je po poznatom vozaču Formule 1, Ayrtonu Senni koji je osvojio tri naslova na svjetskim prvenstvima vozeći upravo McLarenove automobile. Za automobil je naglašeno da, usprkos svojoj brzini, legaliziran je za vožnju po cestama, međutim vjerojatno im se neće moći prilagoditi. Naime, ima 789 KS i sastoji se od ultra lagane karoserije izrađene od posebnih materijala te ima V8 motor. Cijena mu je milijun dolara. Izgled mu je doista nešto što se pamti, kombinacija starih trkaćih automobila i vozila iz futurističkih filmova, a oprema i dodaci nešto što rijetko tko i može zamisliti. Najavljeno je da će biti napravljeno svega 500 komada Senna modela McLarena, samo za veoma odabrane poklonike ovih vozila. 

Mercedes – Benz SRL McLaren

Radi se o automobilu koji ugrubo košta oko 500,000 dolara i spada u jeftinije modele na ovoj listi. Kako mu i samo ime kaže, napravljen je u kooperaciji njemačkog Mercedesa i britanskog McLarena. Radi se o supersportskom automobilu koji je ujedno i najjači automobil na svijetu koji ima automatski mjenjač. Počeo se proizvoditi 2013. godine te je najavljeno da će se svake godine proizvesti 500 komada, a sve zajedno njih 3,500. SRL na njemačkom jeziku znači Sport, Leicht, Rennsport, a na našem bi jeziku to značilo sportski, lagan, trkaći. Od nula do 100 km na sat treba mu 3,8 sekundi, a motor na njemu je V8 te ima po tri ventila po cilindru što je poprilično neobično, a snaga mu je nevjerojatnih 626 KS. 

mercedes
 

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi