Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

1
2
3

Brisači

Broj proizvoda u kategoriji: 6424
Neki proizvodi u donjoj kategoriji su univerzalni i bit će prikazani bez obzira na izabrano vozilo.

100% PRAVI REZERVNI AUTO DIJELOVI ZA SVAKU NARUDŽBU!

Odaberite uslugu Silux Premium za kupovinu bez briga.

Još
6386
proizvoda

Brisači

Brisači su nezamjenjiv pribor automobila koji se koristi svaki put kada pada kiša ili snijeg. Brisači brišu prednja i stražnja vjetrobranska stakla i omogućuju bolji pogled na kolnik, što je njihova glavna funkcija. Time se poboljšava vidljivost, što vožnju čini sigurnijom. Koriste se i kada je staklo prljavo i želite ga očistiti tekućinom za stakla.

Njihov životni vijek može se produžiti tako da povremeno ručno odstranite lišće, insekte i svu ostalu prljavštinu s vjetrobranskog stakla. Što više samostalno brinete o čistoći auto stakala, to ćete brisače za auto koristiti rjeđe i metlice brisača će puno duže ostati sačuvane.

Izmjena brisača i zamjenski dijelovi

Brisači za auto se sastoje od posebnog mehanizma te pokretnog motora i ruke na koju su pričvršćene metlice brisača. Upravo metlice brisača su zamjenski dio kojeg treba najčešće mijenjati jer je to dio koji je najviše izložen trošenju. Zbog njihovog trošenja, brisači su sve manje učinkoviti i vjetrobransko staklo više ne čiste onako kako bi trebalo. To ujedno smanjuje vidljivost.

Ako su brisači već istrošeni toliko da vam ne pomažu pri brisanju ili poboljšanju vidljivosti, vrijeme je da ih što prije zamijenite novim. Pri tome treba obratiti pažnju na to trebate li zamijeniti lijeve ili desne metlice brisača jer su različite. Osim toga, različitih modeli brisača ne pristaju baš svim modelima automobila, pa treba dobro pripaziti prilikom kupnje da kupite ispravne metlice. Neke se mogu postaviti samo na određene vrste brisača. Brisači se vrlo lako mijenjaju, samo trebate pratiti upute koje možete pronaći na pakovanju. Možete ih zamijeniti sami ili zatražiti od mehaničara da to učini umjesto vas, što će osigurati da su brisači automobila ispravno postavljeni.

Potvrđena kvaliteta određenih proizvođača

Osim što je važno pripaziti da brisači odgovaraju marki i modelu vašeg automobila, preporuka je i da kupite brisače provjerenih proizvođača. Među korisnicima, na primjer, vrlo popularni su Bosch brisači, koji se smatraju vrlo kvalitetnim, ali u posljednje vrijeme i drugi proizvođači dolaze u prvi plan, pokušavajući na tržište izbaciti kvalitetne dijelove za auto, po povoljnijoj cijeni od konkurenata.

Znak kvalitete je dugi vijek trajanja i ujedno i manje trošenje, no prije svega dobro i učinkovito čišćenje vjetrobranskog stakla. Ako staklo automobila nije dobro očišćeno čak i nakon što ste promijenili metlice, možda je vrijeme da promijenite ruke brisača. One se se mogu saviti zbog raznih vanjskih utjecaja, primjerice zbog težine snijega, mehaničkih oštećenja ili drugih razloga. Zbog zakrivljenosti ruke, brisači vjetrobranskog stakla ne mogu čistiti onako kako bi trebali, a samim time će vidljivost će biti smanjena.

Vozite sigurno i ne oklijevajte sa zamjenom!

Isto tako, metlice brisača mogu prestati raditi zbog kvara mehanizma ili motora brisača, ali i zbog drugih razloga. Bez obzira na uzrok njihovog slabijeg načina rada ili potpunog prestanka s radom, bitno je da ne odgađate njihovu zamjenu, već da da ih zamijenite čim primijetite da slabije rade. Jer samo potpuno ispravni brisači vam mogu osigurati najbolju moguću vidljivost, pri svim vremenskim uvjetima.

Zato provjerite naš veliki asortiman brisača i ostalih zamjenskih dijelova i brzo pronađite sve što vam je potrebno za vaš model automobila po povoljnim cijenama.

Broj atrikala za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi