Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

1
2
3

Pozicijska svjetla

Broj proizvoda u kategoriji: 31

Izaberite proizvođača

  1. Depo
  2. Valeo
  3. ULO
  4. AL

Tuning izgled

  1. Ne

100% PRAVI REZERVNI AUTO DIJELOVI ZA SVAKU NARUDŽBU!

Odaberite uslugu Silux Premium za kupovinu bez briga.

NE MOŽETE PRONAĆI ARTIKL KOJEG TRAŽITE?

Molimo nazovite nas na 01 777 67 63 ili pošaljite poruku i pomoći ćemo vam.

Pozicijska svjetla

Pozicijska svjetla

Parkirna ili pozicijska svjetla dio su obavezne opreme svakog vozila. Koriste se za označavanje vozila, a ne samo za vožnju ili osvjetljavanje kolnika. Tome su namijenjena dnevna svjetla ili farovi za automobile, koje moramo tijekom vožnje koristiti također po zakonu. Pozicijska svjetla ne odražavaju dovoljno svjetla za vožnju danju i noću, ali su vidljiva drugim vozačima kada se vozilo zaustavi. Pozicijska svjetla zovemo također i parkirnim svjetlima, jer ne služe bilo kojoj drugoj svrsi osim osvjetljavanja vozila dok je vozilo parkirano ili na svom položaju. Budući da je vidljivost vozila u mirovanju jednako važna kao i tijekom vožnje, moramo osigurati da sva svjetla na našem vozilu rade dobro. U većini slučajeva žarulje su dovoljne za prekid rada, ali ponekad je potrebno u potpunosti zamijeniti svjetlo automobila.

Kakva pozicijska svjetla poznajemo

Spreda su na vozilima postavljena bijela, na stražnjem dijelu vozila su parkirna odnosno pozicijska svjetla crvene boje. Veća vozila (kombiji i slično neka druga vozila) također mogu imati bočna svjetla koja su žuta ili narančasta. Ovim se osiguruje još veća vidljivost vozila odnosno za obijeležavanje njegove širine koja prelazi standardne dimenzije. Pošto su parking svjetla postavljena vrlo nisko ili bočno, izložena su raznim oštećenjima zbog kojih više ne funkcioniraju pravilno. Tada bi ih trebalo zamijeniti novim. To je pametno učiniti što prije - iznos za kupnju novih je zanemariv, jer pozicijska odnosno parkirna svjetla za automobile uopće nisu skupa. Cijene ovise od modela automobila i njegove marke, a svjetla ne morate da kupujete u paru, već ih kupujete pojedinačno. Obratite pozornost da izaberite pravi proizvod za svoj automobil.

Opreznost pri kupnji nije na odmet

Pri kupnji pozicijskih svjetala za automobile, moramo biti veoma oprezni pri odabiru pravog modela. Nije dovoljno da se svjetla uklapaju samo u marku i model našeg auta, već često moramo uzeti u obzir i godište automobila prilikom odabira. Neki modeli automobila dolaze sa nekoliko inačica jer ih proizvođači ažuriraju nakon nekoliko godina, što može utijecati na oblik samih svjetala. Kada kupujemo parking svjetla, moramo detaljno provjeriti radi li se o pravom modelu, a uz svjetla istovrijemeno, pametno je kupiti odgovarajuće žarulje za njih. Tada ćemo početi sa uporabom naših novih parking svjetala. Možemo birati između kalogenih ili LED žarulja, ali one moraju imati pravu boju svjetlosti u skladu sa zakonom propisanim pravilima i istovrijemeno biti odgovarajuće kvalitete. Također je važno da i svjetla automobila i žarulje budu u skladu sa komologacijom vozila. U suprotnom mogu doći do problema sa tehničkim pregledom.

Broj atrikala za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi