-10% Popust! Kupon: SLX10 -10% Popust! Kupon: SLX10
Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

1
2
3

Maglenke

Broj proizvoda u kategoriji: 908

100% PRAVI REZERVNI AUTO DIJELOVI ZA SVAKU NARUDŽBU!

Odaberite uslugu Silux Premium za kupovinu bez briga.

Još
870
proizvoda

Maglenke

Maglenke

Maglenke za auto su posebna svjetla sa jačim snopom svjetlosti, koja se postavljaju nisko ispod farova i omogućuju bolje osvjetljenje ceste, što je posebno korisno prije svega kod lošije vidljivosti u magli i drugim nepovoljnim vrijemenskim uvjetima. Prednje maglenke su bijele boje, a stražnje maglenke su jake crvene boje – mogu biti u paru ili samo jedna. Stražnje maglenke su standardno integrirane u sve automobile kako bi se osigurala sigurnost i vidljivost stražnjeg dijela automobila sa smanjenom vidljivošću, dok su prednje maglenke dostupne kao dodatna oprema za automobil i još uvijek nisu standardno opremljene. U svakom slučaju, možete ih namjestiti u svoje vozilo sami ili pomoću mehaničara, I tako se pobrinuti za bolju sigurnost tijekom vožnje.

Maglenke su često neophodne

Kada je vidljivost zbog magle veoma loša, treba koristiti maglenke. Hrvatski prometni zakon dopušta uporabu maglenki kada je vidljivost magle manja od 50 metara. Ovo je osobito uobičajeno u jesenjim danima kao i u drugim godišnjim dobima. Jeseni je dan također kraći, pa brže pada mrak, što je u kombiniranju sa maglom za vožnju osobito neugodno. Tada maglenke mogu ne samo da vam znatno olakšaju vožnju, već da pruže i veću bezbjednost na cesti. Uz vrlo slabu vidljivost ili jaku maglu, često nije moguće bezbjedno nastaviti bez njih, pa je važno zadržati ih na vozilu i uključiti ih kada se ukaže potreba. Prednje maglenke namijenjene su tako da bolje vidimo kolnik, spriječavajući nagli sudar vozila ili drugu prepreku ispred sebe.

Sigurnost i ljepši izgled

Moderni automobili obično imaju maglenke standardno ugrađene. Međutim, proizvođači se za to opredjeljuju ne samo zbog povećane sigurnosti i funkcionalnosti vozila, već i zbog svog ljepšeg izgleda. Maglenke čine da vozilo izgleda više estetski. Današnji automobilski farovi omogućuju mnogo bolju vidljivost nego nekada, unatoč tome ništa ne škodi da na autu imate i maglenke. Nikad ne znate kada će vam dobro doći, olakšati vam vožnju kroz maglu ili vam čak pomoći spriječiti nezgodu.

Kakve maglenke odabrati?

Važno je odabrati prave maglenke za vašu marku i model automobila, kao i druge značajke poput odgovarajući tip žarulje. Obratite pažnju na to, ima li izabrani model koji odaberete kromirano ili prozirno staklo, kao i da li ima kromiranu unutarnjost, jer takve maglenke izgledaju bolje. Također možete kupiti i prednje i stražnje maglenke. Pri kupnji, važno je odabrati pouzdanog proizvođača koji nudi originalne maglenke ili one koje se po kvaliteti ne razlikuju od originalnih. Tako ćete dobiti provjerenu kvalitetu na koji se možete osloniti u najgoroj magli. Kada kupujete maglenke, obavezno kupite odgovarajuće žarulje, tako da budete dobro pripremljeni za maglu.

Broj atrikala za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi