Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

1
2
3

Krajnici

Broj proizvoda u kategoriji: 2267

100% PRAVI REZERVNI AUTO DIJELOVI ZA SVAKU NARUDŽBU!

Odaberite uslugu Silux Premium za kupovinu bez briga.

Još
2229
proizvoda

Krajnici

Krajnik je mali i fleksibilni spojni auto dio, koji povjezuje volan sa pramcem ili kotačem. Volan ima funkciju upravljanja kotačima, dok vozač okreće volan i upravlja vozilom u željenom smijeru. Pored ove važne zadaće, krajnik ima još jednu funkciju, a to je funkcija podjesa šasije, poznatija kao "optika". Dakle, riječ je o malom, ali važnom dijelu automobila jer može značajno utjecati na rad vozila. Svaki krajnik kod automobila štiti ostale dijelove od pojačanog trošenja, tako da je ovo dio automobila koji se jako optjerećuje tijekom vožnje. Zbog toga treba zamijeniti nakon nekog vrijemena, I sa tim zaštitimo ostale auto dijelove.

Vožnja, koja ne opterećuje šasiju

Ovisno o tome kako i gdje vozite ili od vašeg stila vožnje, ovisit će koliko dugo će izdržati određen krajnik u vašem vozilu i kada ga treba zamijeniti. Krajnik je naime gipki automobilski dio napravljen od gume i metala i povjezuje ostale dijelove automobila jedan sa drugim, zato se na njemu poznaju sve posledice vožnje. Osobito one na teškom terenu, ispupčenjima, rupama, rubovima i slično. Što umjerenije vozite, samim tim će krajnik imati dulji životni vijek, isto važi I za ostale dijelove pogona. Tijekom vožnje je najizloženiji na udarce, prašinu, sol za cestu i ostale štetne čimbenike. Sa vožnjom, koja ne optjerećuje šasiju također ćete osigurati krajnike vašeg automobila i osigurati dulji radni vijek.

Kada je vrijeme za zamjenu?

Stanje krajnika koji se trenutno nalaze u vašem automobilu najbolje se vidi u takozvanoj „optici“, gdje je šasija fino podješena u vašem auto servisu ili se može provjeriti kako je točno podješeno. Ako otkriju bilo kakva odstupanja, obično je red da zamjene određene auto dijelove, koji mogu uključivati unutarnji ili vanjski krajnik. Ako je krajnik već istrošen, vozač to može i sam primjetiti. Često na njegovu dotrajalost upozorava drugačiji zvuk automobila u vožnji kroz krivine, ali može postojati i neki drugi uzrok. Ako primjetite bilo kakav nenormalan ili neobičan rad automobila, najbolje je da ga odvedete mehaničaru da otkrije u čemu je problem. Možda će otkriti da je problem samo krajnik, što će vas sigurno obradovati, jer njegova zamjena nije skupa. Pored toga, možete uštjedeti novac kupujući ga sami.

Kakav krajnik trebate?

Među auto-dijelovima u našem asortimanu možete naći krajnik za svoj auto. Postoji nekoliko različitih vrsta koje možete izabrati. Važno je da prije kupnje pažljivo provjerite koji je tip krajnika potreban. Za neka vozila isti krajnici se mogu koristiti na obje strane vozila, dok za druga morate kupiti lijevi i desni krajnik odvojeno. Oba bočna krajnika, koja zapravo mogu po obliku biti jednaka ili različita, povjezuje srednji krajnik, koji osiguruje da se kotači okreću u istom smjeru. Ako vam je potreban krajnik za vaš auto, pogledajte šta vam nudimo! Sve vrste završnih obrada dostupne su u našoj online trgovini po sjajnim cijenama!

Broj atrikala za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi