-10% Popust! Kupon: SLX10 -10% Popust! Kupon: SLX10
Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

1
2
3

Ovjes

Broj proizvoda u kategoriji: 1947

100% PRAVI REZERVNI AUTO DIJELOVI ZA SVAKU NARUDŽBU!

Odaberite uslugu Silux Premium za kupovinu bez briga.

Još
1909
proizvoda

Ovjes

Ovjes osiguruje ugodniju vožnju

Ovjes osiguruje da svim putnicima bude što ugodnije tijekom vožnje u automobilu, bez obzira na cestu kojom se vozimo. Težina automobila se oslanja na njih, a u isto vrijeme kotači automobila mogu se kretati gore i dolje zbog ovjesa, tako da ćete tijekom vožnje manje osjetiti udubljenja, udarce i neravnine. Ovo je osobito važno tijekom vožnje makadamom. Prije svega, ovjes ispada tijekom vožnje po neravnom terenu. Zbog toga džipovi i druga terenska vozila moraju imati izdržljive ovjese i biti opremljeni sa dobrim ublaživačima i amortizerima.

Na što paziti kod odabira?

Stalno pokretni dijelovi automobila, kao što su ovjes, zahtjevaju mnogo obazrivosti ako želimo uživati u njihovim funkcijama dulje časa. Stoga, cjeloviti sustav ublažavanja mora biti kvalitetan i dobro održavan. Pored opruga, koje moraju odgovarati našem modelu i marki automobila, za ovo se brine također ležajevi amortizera, gdje uglavnom pripadaju različiti ležajevi amortizera. Vrsta opruge kao i njihova duljina i ostale karakteristike bitne su tijekom odabira opruga. Prije svega, preporučljivo je kupiti rezervne dijelove automobila u specijaliziranoj trgovini, gdje vam također mogu savjetovati koje vrste opruga možete kupiti. Također ćete po povoljnoj cijeni moći da kupite i sve ostale dijelove za svoj automobil, bilo da su to akumulatori, zupčasti kaiš, ležajevi ili ovjesi.

Kada je vrijeme za promjenu opruga?

Ovjesi su napravljeni od izdržljivih materijala, koji mogu izdržati velika opterećenja, tako da mogu izdržati i desetljeće. Vrijemenom, one se istežu, pa ih treba zamijeniti. Obično se ovjesi mijenjaju zajedno sa amortizerima. To osiguruje ugodnu vožnju i bolju kontrolu našeg vozila. Vrijeme za promjenu opruga je dakle tada kada osjetite različite vibracije tijekom vožnje. Drugi znak da su opruge previše istegnute je veliko auto sjedalo, kada je prtljažnik prepun ili ako se nekoliko ljudi vozi istodobno. Ako su opruge već jako rastegnute, šasija automobila stoga se može spustiti gotovo do zemlje. U nekim slučajevima opruge čak i puknu, odnosno moraju se odmah zamijeniti.

Za bolji rad automobila i manje kvarova

Trenje automobila i sve ostale sile koje nastaju tijekom vožnje imaju utjecaj ne samo na raspoloženje putnika u automobilu, već i na ostale njegove dijelove. Pogon i njegovi sastavni dijelovi su posebno opterećeni. Jake vibracije mogu pokvariti dijelove automobila i prouzrokovati razna oštećenja I kvarove zbog kojih automobil ne radi onako kako želimo. Zbog toga je veoma važno da ovjes ili cjeli sustav ublažavanja budu u besprijekornom stanju i ako se zamjene, da se zamjene kvalitetnim i originalnim auto dijelovima, koji se nalaze u našoj ponudi.

Broj atrikala za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi