Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

1
2
3

Zamašnjaci

Broj proizvoda u kategoriji: 331

100% PRAVI REZERVNI AUTO DIJELOVI ZA SVAKU NARUDŽBU!

Odaberite uslugu Silux Premium za kupovinu bez briga.

Još
293
proizvoda

Zamašnjaci

Za prijenos sile rotiranja motora na kvačilo osigurava zamašnjak kvačila. Pored ove osnovne zadaće, zamašnjak automobila također vodi računa o ublažavanju neravnomjernog kružnog kretanja, a njegova masa ovisi od količine kinetičke energije koju zamašnjak može da sačuva. Pošto zamašnjak također smanjuje buku i vibracije iz motora, to je vrlo važan deo pogonskog sistema automobila. Zbog velikih sila koje mora da izdrži, zamašnjak kvačila se također može istrošiti, što zahteva zamjenu. Srećom, kvalitetan zamašnjak treba zamjeniti veoma rijetko, jer je dizajniran tako da lako prijenosi veoma velika opterećenja. Zato ako smatrate da je potrebno zamijeniti zamašnjak, isplati se kupiti zamašnjak najviše kvalitete.

Što je to zamašnjak i kako funkcionira?

Zamašnjak je okrugla ploča, koja predstavlja neophodan element svakog klipa motora, jer na pogonski motor može samo na kontinuirani i ujednačen način da se puni obrtni moment. Zamašnjak je montiran na glavnoj osovini motora i na njega se ubacuje lamela kvačila, što omogućuje prijenos sile između spajanja i mijenjanja brzine tijekom isključenja. Ako je kvačilo već istrošeno, zamašnjak će posljedično biti jače opterećen i morat ćete ga zamijeniti ranije. Ako to ne učinite, doći će do velikog opterećenja klipova i drugih dijelova motora.

Kada je vrijeme za mijenjanje?

Jedno masni zamašnjak ima veoma dugi životni vijek, ali prigušuje manje učinkovito trenje i vibracije od zamašnjaka sa dvostrukom masom, koji se moraju zamijeniti najmanje svakih 200 000 milja ili kada se menja kvačilo. Upravo neugodne vibracije tijekom vožnje mogu ukazivati na to da zamašnjak kvačila treba mijenjati. Pored toga, potreba za tim često se pokazuje i kada se kvačilo zamijeni, jer su ova dva dijela automobila direktno povezana međusobno. Ako je zamašnjak već uvjeliko istrošen, treba ga odmah zamijeniti, jer u suprotnom može uzrokovati veliku štetu na vitalnim dijelovima vašeg automobila.

Smanjite troškove mijenjanja!

Rezervne dijelove po povoljnoj cijeni, a po potrebi mehaničare plaćamo samo za njihove ruke, osim ako sami ne radimo kod kuće. Tako možete uštjedeti mnogo novca! Zato vam se svakako isplati da što prije pogledate našu internet trgovinu, gdje također možete pronaći kvalitetan i pristupačan zamašnjak kvačila za svoj auto!

Broj atrikala za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi