-10% Popust! Kupon: SLX10 -10% Popust! Kupon: SLX10
Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

1
2
3

Kočioni diskovi

Broj proizvoda u kategoriji: 2289

100% PRAVI REZERVNI AUTO DIJELOVI ZA SVAKU NARUDŽBU!

Odaberite uslugu Silux Premium za kupovinu bez briga.

Još
2251
proizvoda

Kočioni diskovi

Kočioni diskovi

Prednji i stražnji kočioni diskovi odnosno koluti su elementi kočionog sustava, koji su prosječnom vozaču najpoznatiji. Oni su izravno odgovorni za sigurno zaustavljanje kotača automobila čim pritisnemo kočnicu. Djeluju izravno na kotač odnosno u kontaktu su sa njim. Tu također pomažu i kočione pločice, zbog kojih se kočioni diskovi pritisnu zajedno, tako da zbog velikog trenja, koje nakon toga nestane, postepeno zaustavlja rotaciju kotača. Kao rezultat toga, kočioni diskovi odnosno kolutovi, poput kočionih pločica, se prilično brzo istroše, jer su tijekom vožnje ili kočenja stalno izloženi trenju i opterećenju. Zato ih je potrebno često mijenjati, kako bi se osiguralo da su uvijek u besprijekornom stanju, jer nam to omogućuje učinkovito kočenje našeg vozila kad god je to potrebno. Radi se dakle o važnom dijelu svakog vozila, koji omogućuje sigurno kočenje, a samim tim i sigurniju vožnju.

Izdržljivi kočioni diskovi visokog kvaliteta

Kočioni diskovi su dio vozila, koji je tijekom kočenja pored kočionih pločica najviše istrošen, jer osiguravaju da se svi kotači vozila u najkraćem mogućem roku potpuno prestanu vrteti odnosno potpuno zaustaviti. Zbog tako važne zadaće u kočenju vozila, moraju da budu napravljeni od vrlo izdržljivog i čvrstog materijala. To je obično zatezni čelik, koji se smatra odličnim materijalom sa velikom otpornošću. Uprkos tome vrlo je izdržljiv materijal, i stražnji i prednji kočioni diskovi se prilično brzo istroše čak i pri normalnoj uporabi, jer moraju da izdrže velika opterećenja. Aktiviraju se svaki put kada vozilo koči, tako da je njihovo trošenje neizbježno. Iz tog razloga, treba ih redovito mijenjati ili voditi računa da ne dođe do takvog habanja koje otežava ili čak onemogućuje kočenje vozila. Srećom, trošenje se osjeti kao manje učinkovito kočenje već dugo prije kritičnog stadijuma istrošenosti. Tada je vrijeme da kupite nove i zamijenite ih što je prije moguće, a pametno je provjeriti i učinkovitost ostalih elemenata kočionog sustava. Iako su kočioni diskovi uglavnom krivi za manje učinkovito kočenje, razlog se možda krije negdje drugde, pa je preporučljivo zamijeniti cjeli kočioni sustav i, ako je potrebno, zamijeniti neki drugi dio odgovarajućim rezervnim auto dijelom.

Osigurajte učinkovito i sigurno kočenje

Kočioni sustav je sigurno jedan od vitalnijih dijelova svakog vozila. Omogućuje nam sigurnu vožnju i zaustavljanje, tako da mora uvijek biti u odličnom stanju, što nam obezbjeđuju i kočioni kolutovi odnosno diskovi. Njihova redovna zamjena neophodna je za dobro funkcionalan kočioni sustav, a morate redovito zamijeniti kočione pločice. Zbog toga je preporučljivo zamijeniti kočione pločice odnosno kolutove prilikom zamjene kočionih diskova u automobilu. Kako kočioni diskovi tako i kočione pločice zajedno osiguruju da kočenje vozila bude doista učinkovito i da kočioni sustav vozila funkcionira kako treba.

Broj atrikala za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi