Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

1
2
3

Kočione obloge/pločice

Broj proizvoda u kategoriji: 2525

100% PRAVI REZERVNI AUTO DIJELOVI ZA SVAKU NARUDŽBU!

Odaberite uslugu Silux Premium za kupovinu bez briga.

Još
2487
proizvoda

Kočione obloge/pločice

Kočione pločice

Kočione pločice su nakon kočionih diskova najbliže samoj akciji kočenja, zato je naravno, veoma važno u kakvom su stanju. Kočione obloge imaju direktan utjecaj na kočione diskove, koje imaju utjecaj na kretanje kotača automobila – pločice prilikom tlaka na kočnicu pritiskaju disk, koji ih nakon trenja zaustavlja. Ove pločice pružaju neophodno trenje koje zaustavlja kotač odnosno automobil. Kao i kočioni diskovi, kočione pločice ili obloge, kako ih još nazivamo, uz učestalu uporabu uslijed visokog trenja koje se pojavljuje, često se istroše, i zato ih je potrebno zamijeniti. Zamjena mora biti redovita i blagovrijemena, jer je to jedini način osigurati optimalan rad kočionog sustava na autu i povjećava bezbjednost nas i ostalih sudionika u prometu.

Kad kočnice počnu škripati...

To, da su kočione pločice istrošene, najlakše ćete prepoznati po škripi kočnica, i uskoro bi kočenje postalo manje učinkovito. Škripa kočnica je takav prvi pokazatelj da sa vašim kočionim sistemom nešto nije u redu. U većini slučajeva za to su krive istrošene kočione pločice, pa je u takvom slučaju potrebno što prije zamijeniti ili provjeriti jeli to doista uzrok škripanja ili je nešto drugo u pitanju. Naravno, zamijena ovih elemenata ne smije se odlagati, jer kočnice moraju uvijek biti optimalno spremne za uporabu. Bez njih automobil se ne može bezbjedno zaustaviti i isto tako ne možemo se pobrinuti za njegovo zaustavljanje. Samo škripanje kočnica još uvijek nije znak da je kočenje manje učinkovito, ali je znak da su neki elementi kočionog sustava istrošeni i zato ih je potrebno zamijeniti. Ako to ne učinimo blagovrijemeno, može doći do ozbiljnijih problema sa kočionim sustavom odnosno do toga, što ga može učiniti manje učinkovitijim.

Kočione pločice po odličnoj cijeni

Kočione pločice, srećom su relativno jeftine, pogotovo ako ih kupite putem interneta, uštjedet ćete nekoliko kuna. Njihova cijena nije doista visoka u poređenju s drugim dijelovima automobila, tako da ne bi trebalo da postoji razlog da se njihova zamjena odlaže. Tako da, čim vaš automobil počne da škripi prilikom kočenja, potrebno je da naručite nove i zamijenite ih što prije. Na ovaj način ne samo da se brinemo za učinkovito kočenje, već i za zaštitu ostalih dijelova kočionog sustava. Naime, ako su kočione pločice već veoma istrošene, to ne samo da prouzrokuje škripanje pri kočenju, već ima utjecaj i na ostale elemente kočionog sustava. Ove elemente je često izazov zamijeniti, a isto tako dolaze sa mnogo većim troškovima koje sigurno želite izbjeći. Unatoč tome, prilikom zamjene kočionih pločica pametno je pogledati stanje kočionih diskova, jer ih je također potrebno često mijenjati. Ako zamjenite oboje, bit ćete neko vrijeme potpuno bez brige što se tiče kočenja, pošto će ići glatko i bez ikakvog škripenja.

Broj atrikala za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi