Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

1
2
3

Klinasti remeni

Broj proizvoda u kategoriji: 133

Izaberite proizvođača

  1. Bosch
  2. Flennor

100% PRAVI REZERVNI AUTO DIJELOVI ZA SVAKU NARUDŽBU!

Odaberite uslugu Silux Premium za kupovinu bez briga.

Još
95
proizvoda

Klinasti remeni

Pored zupčastog remena, automobili imaju također klinasti remen koji brine za prijenos obrtnog momenta odnosno pogon različitih pomoćnih jedinica automobila, poput pumpe za vodu, ventilatora za hlađenje, alternatora i još mnogo toga. Upravo zato što od njega ovise i drugi dijelovi automobila, moramo obezbjediti da klinasti remen bude uvijek u dobrom stanju, da je pravilno postavljen i da je pravilno zategnut. Ako to nije slučaj, naš automobil ne radi kako treba ili se njegovi dijelovi mogu istrošiti ili čak doći do većih oštećenja. Iz tog razloga klinasti remen se mora redovito pregledati i održavati, a nakon određenog broja kilometara preventivno ga zamijeniti. Potrgan remen može naneti ozbiljnu štetu automobilu, što je veoma skupo popraviti. Ovo se može uspješno izbeći pravovrijemenom zamjenom.

Kada je potrebna zamjena?

Kao i bilo koji drugi dio automobila, klinasti remen se također vrijemenom istroši i zahtjeva zamjenu. Jedan pokazatelj da je vrijeme za zamjenu može biti škripa vašeg auta. Ako se ovo događa često tijekom pokretanja ili vožnje, neophodno je provjeriti stanje klinastog remena. Uzrok škripanja može biti u tom da je loš ili previse labav. U ovom slučaju ga ne treba zamijeniti, već ga samo ponovo montirati ili zategnuti kako bi se spriječilo prekomjerno habanje ostalih dijelova automobila. Međutim, pri pregledu može se pokazati da samo ponovo zatezanje neće biti dovoljno, jer je remen već istrošen, oštećen ili čak poderan. U tom slučaju treba ga odmah zamijeniti. Naime, ukoliko se remen podere, to može oštetiti i ostale dijelove automobila, što ima za posljedicu veoma velike troškove popravke. Po pravilu je obavezna njegova zamjena na određeni broj kilometara, u skladu sa uputima proizvođača u servisnoj knjižici. Obično ide za oko 100 000 km ili negdje svakih 5 godina, po potrebi može se zamijeniti i ranije. Zamjena kod starijih automobila je vrlo jednostavna, tako da nećete imati problema s tim, čak iako to radite sami. Za novije modele automobila, međutim, zamjenu morate uraditi s malo više pažnje i znanja ili ih prepustiti automekaničaru koji će pravilno podjesiti zategnutost remena

Odaberite kvalitetan klinasti remen

Ako želite kupiti klinasti remen za svoj automobil, prvo treba pogledati njegove dimenzije, koje bi trebale odgovarati vašem modelu automobila. Obratite pažnju i na duljinu i na promjer. Također je važno da odabrani pas ima što veću fleksibilnost, što ga čini izdržljivijim i otpornijim na oštećenja. To uglavnom ovisi od materijala ili vrste gume od koje su izrađeni. Zbog toga preporučujemo da odaberete jednog od priznatih proizvođača koji garantira kvalitetu. Pogledajte ponudu i odaberite nov klinasti remen za svoj automobil!

Broj atrikala za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi