-10% Popust! Kupon: SLX10 -10% Popust! Kupon: SLX10
Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

1
2
3

Motorna ulja

Broj proizvoda u kategoriji: 558
Neki proizvodi u donjoj kategoriji su univerzalni i bit će prikazani bez obzira na izabrano vozilo.

100% PRAVI REZERVNI AUTO DIJELOVI ZA SVAKU NARUDŽBU!

Odaberite uslugu Silux Premium za kupovinu bez briga.

Još
520
proizvoda

Motorna ulja

Za ispravno funkcioniranje motora neophodne je kvalitetno motorno ulje. Motorna ulja služe za smanjenje trošenja dijelova motora te hlađenje i zaštitu od hrđe ili korozije. Uz to, uklanjaju razne nečistoće, poput čađe, koje nastaju dok upravljate automobilom. A upravo to ima utjecaj na ekonomičniju potrošnju goriva i niže troškove održavanja vozila te njegov dulji vijek trajanja.

Različite vrsta ulja za različite automobile

Odabrano ulje mora biti prikladno za vaš automobil, odnosno vrstu motora, a svakako biste trebali birati ono što bolje kvalitete. Ako niste sigurni za koje se odlučiti, jedan od jamaca kvalitete je renomirani proizvođač i njegova dugogodišnja prisutnost na tržištu. Odgovarajuća motorna ulja osiguravaju bolje performanse motora i veću pouzdanost, a samim time ćete imati i manje kvarova. Zato biste uvijek pri ruci trebali imati ispravno motorno ulje i redovito ga mijenjati. Jer, osim kvalitete, važna je i redovita izmjena motornog ulja. Ako se toga ne pridržavate, može doći do oštećenja motora.

Vrijeme za zamjenu motornog ulja

Interval zamjene ulja ne ovisi samo o kilometraži, već i o proizvođaču i karakteristikama pojedinog motornog ulja. Najpoznatija i najpopularnija su motorna ulja koje proizvode Motul i Castrol, ali i ulja drugih renomiranih proizvođača, kao što su Shell, Mobil 1 itd. Ako niste sigurni koje izabrati, najbolje je slijediti preporuke proizvođača automobila, jer o pravilnom odabiru ovisi optimalan rad motora.

Većina motornih ulja je prikladna za vozila s benzinskim i dizelskim motorom, a svakako je dobro prije kupnje pročitati specifikacije i naljepnice. Upravo na njima možete pronaći sve potrebne informacije koje će vam pomoći pri kupnji.

Različite vrste i svojstva motornih ulja

Motorna ulja se razlikuju ovisno o tome jesu li mineralna ili sintetička, a viskoznost i protočnost ulja također variraju od proizvođača do proizvođača. Viskoznost utječe na gustoću ulja, odnosno na to koliko brzo ulje doseže sve dijelove motora. Viskoznost ulja mora odgovarati tipu motora u automobilu, a pri odabiru treba uzeti u obzir vanjske temperature. Na nižim temperaturama preporučuje se upotreba motornih ulja s nižom viskoznošću. Viskoznost pojedinog ulja može se vidjeti iz oznaka na pakiranju ulja, npr. 5W30. Motorna ulja s ovom oznakom prikladna su za uporabu pri nižim vanjskim temperaturama.

Sintetička ulja niske viskoznosti prikladna su za motore visokih performansi. Imaju duži vijek trajanja i veću podmazivost. To znači da učinkovitije štite motor od trošenja i trenja. Zimi je izrazito važna niska viskoznost ulja. Ona utječe na lakše pokretanje motora na nižim temperaturama.

Visoki standardi proizvodnje i pravilan odabir

Moderna motorna ulja, primjerice ona koja proizvode Motul ili Castrol, proizvedena su u skladu s najvišim standardima kvalitete i ekološkim standardima. Upravo to doprinosi boljem održavanju motora i dužem vijeku trajanja.

Pravilan odabir ulja utječe i na manju potrošnju goriva i manje ispušne plinove. Renomirani proizvođači su vam svakako najbolje jamstvo da će kupljeno ulje biti kvalitetno. Oni su tijekom proizvodnje proveli sva potrebna ispitivanja kako bi se odredila svojstva ulja te za koji tip motora je ulje prikladno. Kupnjom motornog ulja iz njihovog asortimana možete biti sigurni da ćete u svoj automobil sipati ono što je za njega najbolje. A automobil će vam uzvratiti dugotrajnim radom bez kvarova, uz optimalan rad motora.

Broj atrikala za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi