Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

1
2
3

Čelični naplatci

Broj proizvoda u kategoriji: 580
Neki proizvodi u donjoj kategoriji su univerzalni i bit će prikazani bez obzira na izabrano vozilo.

100% PRAVI REZERVNI AUTO DIJELOVI ZA SVAKU NARUDŽBU!

Odaberite uslugu Silux Premium za kupovinu bez briga.

Još
542
proizvoda

Čelični naplatci

ČELIČNI NAPLATCI

Čelični naplatci su najčešća vrsta naplataka. Njihova glavna prednost je što su veoma izdržljivi, posebno u zimskim mjesecima kada na cesti ima puno pjeska i soli. Zimi je cijeli pogon vozila, zajedno sa naplatcima, izuzetno izložen snijegu, pjesku, soli i niskim temperaturama. Otpornost na razne vanjske čimbenike je stoga neophodan za pravilno funkcioniranje automobila i za smanjeni broj kvarova. Metalni naplatci također bolje podnose razne ogrebotine i druga mikro oštećenja do kojih je najčešće došlo zbog pjeska ili sitnog kamenja na cesti. Takva oštećenja metalne felne lako podnose, u međuvrijemenu se mora paziti pri udaru ruba na obruč. Pored toga, može doći do većih oštećenja ili uništenja naplataka, tako da ih je potrebno odmah zamijeniti. Isto se odnosi i na vožnju automobila, unatoč praznoj gumi. U takvim slučajevima oštećenja možda nisu vidljiva na prvi pogled, a čelični naplatci i dalje izgledaju gotovo kao novi, ali više nisu bezbjedni za vožnju. U slučaju saobraćajne nezgode ili manjeg sudara, treba voditi računa i o njihovoj zamijeni jer obično uzrokuje povrede tako da automobil već može biti opasan.

ALU ili metalni naplatci?

Aluminijski lita naplatci veoma su popularni, iako će vam mnogi mekaničari ili servisni tehničari preporučiti metalne ili čelične naplatke za zimu. Boja i lak na aluminijskim naplatcima su prilično osjetljivi i brzo se ogrebu, tako da se bolje upoznaju sa znakovima habanja ili da su preživjeli cijelu zimu. Ovo je osobito važno za vozila koja su zimi parkirana na otvorenom, a ne u garaži ili pod nadstriješnicom, ili za vozila koja su često parkirana u cijelom snijegu ili tamo stoje neko dulje vrijeme. Čelični naplatci se u ovom pogledu smatraju mnogo manje osjetljivim, pošto su napravljeni od metala, koji je mnogo otporniji na snijeg i sitan šljunak u njemu. Međutim, u principu imaju manje otvore, koji, po nekima, otežavaju čišćenje snijega, zbog čega se ranije stvrdnjava i stvara probleme. Ako brinemo o čišćenju snijega redovito, ne moramo brinuti o tome. Zimi je dobro redovito čistiti automobil ili ga voziti nekoliko puta u servis na čišćenje, jer snijeg i sol ne uništavaju samo felne, već i pogon automobila.

Kakve prednosti imaju čelični naplatci

Metalni naplatci su zbog materijala, od koga su napravljeni, otporniji i trajniji. Naplatci se od bilo kog drugog materijala ogrebu brže i samim tim se brže oštete. Ako vam je važan izgled vašeg vozila, odaberite čelične naplatke! Još jedna prednost je što je njihova ugradnja vrlo jednostavna, a to možete i sami. Zato vam se isplati da pronađete čelične naplatke u našoj online trgovini, i poručiti ih, čime ćete uštjedeti ne samo kupnju po povoljnoj cijeni, već i samu instalaciju, jer to možete napraviti od kuće. Uz pomoć preglednika, brzo i lako možete pronaći čelične naplatke, koji su vam potrebni za model i marku vašeg automobila.

Broj atrikala za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi