Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

1
2
3

Aluminijski naplatci

Broj proizvoda u kategoriji: 388
Neki proizvodi u donjoj kategoriji su univerzalni i bit će prikazani bez obzira na izabrano vozilo.

100% PRAVI REZERVNI AUTO DIJELOVI ZA SVAKU NARUDŽBU!

Odaberite uslugu Silux Premium za kupovinu bez briga.

Još
350
proizvoda

Aluminijski naplatci

ALU NAPLATCI

Su pogodnI za one, koji nešto daju za izgled svog automobila. Takva legura napalataka su točka na i, koja brine za potpun izgled vašeg vozila. Aluminijski naplatci su vrlo atraktivnog izgleda, ali su i malo podložniji oštećenju. Zbog toga se preporučuje da zamijenite felne metalnim odnosno čeličnim felnama tijekom vožnje zimi. Aluminijski naplatci se brže uništavaju i gube na atraktivnosti zbog pjeska i soli na cesti, jer njihova boja ili lak počinju da gube sjaj, smanjujući im estetsku vrijednost.

Zašto odabrati ALU naplatke?

ALU naplatci su dostupni u različitim bojama i oblicima ili sa različitim brojem i veličinom otvora. Tako svako može naći prave aluminijske naplatke za sebe ili za svoj automobil, jer je izbor doista velik. Najpopularniji su ALU naplatci u metalnim ili metalik bojama, pored crne, grafitne i raznih nijansi sive. Na raspolaganju su i liveni naplatci sa obojenim rubovima, koji su posebno privlačne očima. Pored samog izgleda, aluminijski naplatci obično imaju prednost zbog malo većih otvora. Kod čeličnih naplataka u malim i uskim otvorima se zaglavi čvrst snijeg i stvara probleme, međutim dok su lite aluminijski naplatci mnogo je lakše očistiti u tom pogledu. Obično se, međutim, lite naplatci koriste od proljeća do jeseni, kada čišćenje snijega nije problem.

Na šta treba paziti prilikom kupnje?

Kada kupujete naplatke, morate voditi računa da odabrani ALU naplatci odgovaraju vašem vozilu. Uz to, ima smisla odabrati kvalitetnog proizvođača koji se ne usredsrijedi samo na izgled svojih proizvoda, već i na promišljeni izbor materijala, tehnoloških procesa i obloga koji osiguruju da ALU naplatci zadrže svoj lijep izgled što je dulje moguće. Prije kupnje prvo treba provjeriti dimenzije. Pažljivo provjerite širinu i veličinu naplataka, udaljenost između vijaka i broja vijaka, promjer središnjeg otvora i podatak o ET (udaljenost od sredine naplatka do površine u koji naplatak uvijemo). Tako će izabrani ALU naplatci savršeno odgovarati vašem vozilu.

Aluminijski naplatci ne hrđaju

Jedan od veoma važnih pozitivnih značajki, koje imaju ALU naplatci je da ne rđaju. Ovo je jedna od očiglednih i praktičnih prednosti, koje mogu učiniti da one izgledaju dobro tijekom duljeg perioda, osim ako naravno ne dođe do oštećenja iz drugih razloga. Aluminij je prilično mekan materijal, pa se može prilično saviti prilikom udara ili sudara ili kontakta sa rubom pločnika. Samo savijanje zapravo nije problem, jer se s pravom opremom materijal može brzo ponovo uskladiti i boja se može vratiti. Dakle, nedostaci aluminija nisu tako veliki, kao što se na prvi pogled može činiti, ali s druge strane je izuzetno lagan i otporan na rđu, pa ALU naplatci dobro podnose kišu i vlagu.

Kako ALU felne podnose zimu?

Iako se uglavnom smatraju manje pogodnim za uporabu u zimskim uvjetima, kada na cesti nisu samo snijeg, već i sol, puno pjeska i sitnog kamenja, pa se sa modernim modelima i tehnologijom promijeni također i to. Sve više proizvođača dodaje aluminij drugim materijalima kako bi materijal bio otporniji ili ga zaštitio višeslojnim premazom. Moderni aluminijski naplatci također zimi rade mnogo bolje nego ranije, ali prirodno im smanjuju radni vijek zimi, koji je obično još kraći nego kod čeličnih. Međutim, ako ih namjeravate zamijeniti svake dvije godine ili čak i češće, onda sigurno nema prepreka spriječiti ih da se koriste zimi!

Broj atrikala za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi