Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Košarica je prazna

Napunite košaricu sa proizvodima…

Jeste li svoj automobil pripremili za zimu?

01.12.2017

Od 15. studenog vrijedi pravilo da moramo imati zimsku opremu na svojem automobilu, što se posebice odnosi na zimske gume. Iako vremenska prognoza najavljuje južinu, to zapravo nema veze.

Jeste li svoj automobil pripremili za zimu?
Zima nam je zapravo već pokucala na vrata i samo je pitanje vremena kada će nas počastiti snijegom i ledom. Iako možda ne želite ni pomišljati na to, bolje je biti spreman nego se kasnije kajati. Stoga pripremite svoje vozilo za zimske uvjete na cestama, bez obzira kada oni stigli. 
 
Odvezite vozilo na servis – broj kvarova na automobilima gotovo se udvostručuje za vrijeme zimskih mjeseci, a zapravo je istina da bi se većina njih mogla prevenirati da je vozilo redovito servisirano. Stoga ovo imajte na umu i odvezite ga na servis dok je još malo topline u zraku. Osim toga, iskoristite razne popuste i akcije koje mnogi saloni imaju upravo u ovo doba godine pa ćete i proći jeftinije. 
 
Provjerite akumulator – akumulatori imaju rok trajanja oko pet godina. Prisjetite se kada ste ga promijenili pa ako nikako ne možete dozvati sjećanje u pomoć, svakako ga provjerite prije nego započnu hladnoće. Naime, akumulator se mnogo više troši za vrijeme zimskih mjeseci jer više gore svjetla, više radi grijanje te je potrebna veća snaga da se vozilo pokrene kada su vani minusi.
 
Natočite antifriz – mnogi tijekom toplijih mjeseci umjesto antifriza lijevaju vodu i onda na to zaborave. Ovo je svakako stavka na koju se NIKAKO ne smije zaboraviti prije nego stisnu minusi jer voda umjesto antifriza može dovesti do  velikih i skupih kvarova.
 
Provjerite i promijenite gume – ovo je mnogima najskuplja te ujedno i jedina priprema za zimske uvjete. Jedina ne bi trebala ostati, ali svakako je jedna od najbitnijih. Ukoliko imate jedne gume za ljeto, a druge za zimu, svakako ih zamijenite, a ako imate univerzalne ne zaboravite u prtljažnik ubaciti lance kao dodatnu obaveznu opremu.  Stručnjaci preporučuju gume s utorima od najmanje 3 milimetra kao najbolju opciju za zimske vožnje. Svakako provjerite i pritisak u gumama za optimalne performanse. 
 
Provjerite signalizaciju -  osim što je u zimskim mjesecima kod nas obavezno voziti s upaljenim svjetlima, svjetlosna signalizacija itekako je bitna zbog sigurnosti. U zimskim uvjetima vidljivost je drastično smanjenja pa je svaki komadić svjetla nešto što može spasiti glavu u kriznim situacijama. Stoga provjerite sve lampice, obrišite stakla na svjetlima i žmigavcima i svakako provjerite maglenke jer će vam sigurno trebati.
 
Ne zaboravite na brisače – ponekad zaboravimo na njih kada ih nismo dugo koristili, a onda, kada nam zatrebaju, neugodno nas iznenade škripom i mrljanjem. 
 
Pripremite zimski pomoćni paket – možda sada već negdje i ima za kupiti ovakvih paketa, međutim vrlo lako ga možete pripremiti i sami. Stvar je u tome da si pripremite stvari koje vam mogu biti od velike pomoći u zimskim uvjetima za zlu ne trebalo. Radi se o maloj lopati, bateriji, deki, spreju za odleđivanje brava, strugalu za led. Ako se još nečega dosjetite, slobodno ubacite u ovu kutiju koja bi vam trebala stalno biti u prtljažniku za vrijeme zimskih mjeseci, a posebice kada krećete na dulji put. 
 
Ovo su samo najvažnije stvari koje je potrebno provjeriti želite li zimu kao vozači preživjeti sa što manje muke. Sretno!
 

Auto moto vijesti

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi