Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Košarica je prazna

Napunite košaricu sa proizvodima…

Vraća se Toyota Supra!

03.10.2017

Čuli ste za Toyotu Supru? Ako imalo pratite svijet limenih ljubimaca, onda je odgovor na ovo pitanje zasigurno DA jer Toyota Supra ima legendarni, kultni status. A onda će vam biti i drago znati da Supra ima svog nasljednika!

Vraća se Toyota Supra!
Podsjetimo se, Toyota Supra bio je sportski automobil koji se u Japanu proizvodio od 1978. do 2002. godine. Pomalo je nalikovao na model Toyota Celica, ali je Supra bila dulja i šira. Zapravo Supra i Celica često su se brkale, kako u izgledu, tako i u imenima. No, to i nije tako važan dio priče. Bitno je da je Supra stekla kultni status dijelom i zbog pojavljivanja u raznim filmovima, video igrama, glazbenim spotovima. Primjerice, zasigurno je jedan od najpoznatijih filmova serijal 'Brzi i žestoki'.
 
Ono što je zanimljivo, a vezano je uz 'Brze i žeszoke' te Supru koja je ondje korištena, jest da ju je vozio Paul Walker, tragično preminuli glumac, a kasnije je ta Supra završila na aukciji. Ova Supra imala je 220 konjskih snaga te je bila upečatljivo narančasta. 
 
Dakle, sada je jasno zašto ime Supra ne može nositi bilo kakav automobil pa nije ni čudo da se toliko čekalo kako bi se proizveo nasljednik s performansama dostojnim ovog imena. Predstavljanje nasljednika moglo bi biti na ovogodišnjem Tokyio Motor Showu, mada to još uvijek nije sigurno. Pun naziv novog Toyotinog vozila trebao bi biti 2019 Supra.  
 
 
Posebno je zanimljivo da se razvijanje nove Supre radi zajedno s njemačkom kompanijom BMW, s kojom Toyota u posljednje vrijeme ima sve bolje poslovne i partnerske odnose te sve više surađuje. Iz ovoga bi se dalo naslutiti kako će nova Toyota Supra imati i hibridni motor. 
 
Ono što je još procurilo od informacija jest da bi nova Supra trebala imati automatski mjenjač brzina te ručni uopće nije u planovima, što će zasigurno rastužiti ljubitelje tradicije. Također, trebala bi imati i turbopunjiv V – 6 motor.  Automatski mjenjač će se moći kombinirati s dva dvolitarska turbo motora s četiri cilindra i jednim trolitarskim turbo motorom sa šest cilindara.  A jačina motora mogla bi biti i viša od 400 konjskih snaga. 
 
Prilikom testiranja nove Supre korištene su brojne kamuflaže kako bi dizajn medijima ostala tajna. No, usprkos tome daje se naslutiti da bi nova Supra zapravo mogla veoma nalikovati onoj staroj Supri, kakvu su svi obožavali, odnosno da bi dizajn mogao odati počast prošlosti, dok bi sve ostalo trebalo biti itekako suvremeno. 
 
A  ono što su iz Toyote obećali jest da će kupci nove Supre imati brz, zabavan i lagan automobil te je mnogima sve ovo sasvim dovoljan mamac. Naime, konačna masa nove Supre trebala bi biti manja od mase sličnih automobila koji su trenutno na svjetskom tržištu, kao što su Porsche ili Alpina. Novi model bi se trebao pojaviti u serijskoj proizvodnji u prvom kvartalu sljedeće godine. 
 
Treba naglasiti kako se o novoj Supri govorka već godinama, a čini se da će se konačno, odnosno već ove godine saznati što je od svega zapravo istina, a što ne. Sve ovo čini priču o Supri još ljepšom!
 

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi