Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Košarica je prazna

Napunite košaricu sa proizvodima…

BMW serija 8, ponovno živa u svoj svojoj moći i ljepoti

10.07.2017

Sjećate li se serije 8 izašle iz BMW-ove tvornice? Radilo se o jednom od najvećih pothvata iz ove tvrtke. U cijelu je seriju uloženo mnogo novca te su se koristili programi i novotarije do tada nepoznati u automobilskoj industriji. Serija 8 imala je nekoliko modela, a najpoznatiji je bio BMW 850 CSi. Prva generacija serije 8 prodana je u nešto više od 31,000 primjeraka, a razlog za to bilo je vrijeme u kojem se pojavila. Naime, serija se proizvodila od 1989. do 1999. što je doba Perzijskog rata i krize energenata.

BMW serija 8, ponovno živa u svoj svojoj moći i ljepoti
A što kada vam kažemo da se BMW-ova serija 8 vraća u cijeloj svojoj veličanstvenosti pa i još veličanstvenija? Upravo tako! Ako ste stalno u svijetu automobila, onda vam ovaj podatak i nije neka novost jer je BMW vijest o povratku coupea iz serije 8 objavio još krajem svibnja ove godine. Oni koji su vidjeli novi BMW-ov coupe serije 8 nisu nimalo razočarani. Styling ovog automobila veoma je dramatičan i kada ga jednom vidite, nećete ga lako zaboraviti. U osnovi sličan je modelu iz devedesetih godina prošlog stoljeća, ali i mnogo uglađeniji i više stilski.
 
Prednji kraj je lijepo zaobljen s velikim rešetkama točno sprijeda te se ističe dugačka hauba, dok je stražnji kraj izraženiji, ima mali spojler, a ispod veliku kromiranu cijev auspuha. Mnogi se slažu da je ovo zasigurno jedan od najboljih BMW-ovih automobila koje je tvrtka počela proizvoditi u ovoj godini, ali i dulje. Iz tvrtke su novi model serije 8 opisali kao 'automobil koji spaja nekompromisnu dinamiku i suvremeni luksuz'. 
 
Uz ovo, ističe se kako je novi coupe zapravo izgrađen na tradiciji tvrtke, posebice na tradiciji sportskih coupeova te je u nju dodan istinski san, komad čiste fascinacije automobilskim svijetom. Radi se o istinskom sportskom coupeu.
 
Automobil bi se u prodaji trebao pronaći sljedeće, 2018. godine te bi trebao stati uz bok Mercedesovom S – Class coupeu te Lexusovom LC-u. Dakle, radi se o velikoj konkurenciji, no zapravo je teško reći tko bi mogao odnijeti pobjedu u popularnosti ukoliko do rivalstva uopće i dođe. 
 
Novi BMW ima 21-inčne aluminijske naplatke, karoseriju mnogi nazivaju 'mišićavom', a boja u kojoj je predstavljen stručno se naziva 'Barcelona Liquid'. 
 
Unutrašnjost nove BMW-ove serije 8 nosi neke tradicionalne elemente ovog vozila uz neke dodatke koji do sada nisu viđeni. Jedan od takvih koji će zasigurno zaintrigirati mnoge su Swarovski kristali postavljeni oko mjenjača. 
 
 
U originalnoj verziji automobil ima benzinski motor, ali kada se krene u masovnu proizvodnju očekuje se da će imati i dizelski motor. Uz ovo, najavljeno je da bi se mogla predstaviti i hibridna verzija.  Očekuje se da bi osnovna verzija mogla stajati oko 80,000 eura, dok ona s raznom dodatnom opremom i dodacima može doseći i 115,000 eura.
 
Jedni su novim modelom oduševljeni, dok su drugi pomalo razočarani. Kako bilo, treba naglasiti da je BMW najavio da će u sljedećih pet godina lansirati najmanje 25 noviteta, a na popisu ih je za sada konkretno 28. BMW serija 8 coupe samo je jedan od tih noviteta pa nam ostaje čekati čime će nas to stari njemački gospodin  još iznenaditi. 
 

Auto moto vijesti

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi