Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Košarica je prazna

Napunite košaricu sa proizvodima…

Rimac Concept One – hrvatski super auto

20.09.2016

Kada govorimo o super automobilima i općenito izumima u automobilskoj industriji, navikli smo da nam sve vijesti dolaze preko granice ili još dalje, preko Velike Bare. Međutim, ovoga puta ostajemo doista blizu, u Zagrebu, u Hrvatskoj, a govorimo o super automobilu. Dakako, već i vrapci na grani čuli su za Rimca i njegov automobil pod nazivom Rimac Concept One.

Rimac Concept One – hrvatski super auto
No, da, čuli smo svi za ovo super vozilo, ali koliko zapravo znamo o njemu?  Vjerojatno ne mnogo, osim da je to veoma brzi električni automobil. Iz tog razloga vam ga danas predstavljamo u njegovoj najvećoj raskoši!
 
Dakle, radi se o električnom dvosjedu kojeg je proizvela tvrtka Rimac Automobili, a proizvodnja je započela 2013. godine. Automobil postiže ubrzanje od 0 do 100 kilometara na sat za 2.6 sekundi, a cijena mu je, naglasimo to, navodno, 980.000 dolara. Predstavlja se kao prvi električni super automobil, što on doista i jest.  Zapravo jedini automobil koji je uspio uhvatiti, odnosno preteći Rimac Concept One je finski Toroidion  1 MW početkom 2015. godine koji je preuzeo titulu kao najjači električni super automobil. 
 
Prvi put kada je Rimac Concept One predstavljen bilo je 2011. godine na Sajmu automobila u Frankfurtu te je dobio odlične ocjene.  Nakon toga uslijedilo je još nekoliko izložbi, a prvi automobil izručen je španjolskom kupcu početkom 2013. godine. Od tada pa do kraja 2014. prodano je osam komada Rimac Concept One super automobila. 
 
Ovaj super auto stalno evoluira i na njemu se rade konstante promjene kako bi bio još bolji, kvalitetniji, brži. Trenutna finalna verzija vozila predstavljena je na zadnjoj automobilskoj izložbi u Ženevi.
 
 
Najveća brzina koju Rimac Concept One može doseći je 355 kilometara na sat, kapacitet baterije je 92 kWh, a domet jednim punjenjem je 600 kilometara ako se vozi umjerenom brzinom. Automobil ima snagu 1088 KS te, što je veoma bitno, ima i četiri elektromotora te je svaki od njih samostalno vezan za jedan točak. Ovaj se sistem u svijetu auto industrije naziva 'All Wheel Torque Vectoring' te omogućuje novi pristup dinamici vozila. 
 
Težina super automobila je 1650 kilograma, a unutrašnjost je prepuna inovacija. Primjerice, u sebi skriva šest ekrana i sedam kamera pa zbog takve tehnologije zadnje staklo na vozilu nije ni potrebno.  Za dizajn automobila zaslužan je karlovački dizajner  Adrian Mudri. 
 
Inače, vlasnik tvrtke Rimac Automobili, Mate Rimac, sve je započeo preuređivanjem starog BMW vozila kojeg je nekoć imao te u kojem je vozio razne utrke. Kad je jednom prilikom benzinski motor eksplodirao, dodao mu je električni pogon. Naravno, nije bio zadovoljan performansama, ali tako je sve krenulo. Sve do danas kada je jedan od najpoznatijih proizvođača električnih super automobila na svijetu! Usprkos činjenici da nema mnogo podrške ni od države ni od politike. Ipak, iako ponude pršte sa svih strana, mladi poduzetnik raste, a odlučio je ostati u Hrvatskoj!
 
 
 
 

Auto moto vijesti

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi