Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Košarica je prazna

Napunite košaricu sa proizvodima…

Pravilno i sigurno namještanje krovne kutije

06.09.2016

Krovne kutije, krovni prtljažnici, krovni kuferi… Mnogo je naziva za ovu dodatnu opremu na automobilu koja nam itekako može biti od velike pomoći prilikom putovanja na more ili na kakav drugi vid odmora. Upravo odlazak na odmor može biti presudan za našu vezu s automobilom. Oo čemu pričamo? O tome koliko nam stvari stane u njega, naravno. Ako nas razočara i ne ponese sve što smo planirali, vjerojatno ćemo razmišljati o drugom automobilu koji ima veću zapreminu prostora.

Pravilno i sigurno namještanje krovne kutije
E, upravo na ovoj točki uskače krovna kutija. Ona se relativno lako montira, a može biti doista veliki spas kod utrpavanja gomile stvari. Što trebate znati o montiranju krovne kutije i kako to učiniti sigurno i pravilno?
 
Potražnja za krovnim kutijama sve je veća. Neki podaci govore da je u zadnjih deset godina porasla za visokih 70 posto. Ovo se može opravdati činjenicom da sve više ljudi kupuje malene, gradske automobile koji nemaju mnogo tovarnog prostora pa to postaje problem prilikom putovanja. Kako bilo, kutija za krov od velike je pomoći kamo god se uputili. 
 
Kod nekih proizvođača, odnosno distributera dobit ćete i montažu kutije za krov ako je kupite kod njih. Međutim, u većini slučajeva to nije tako pa ćete se sami morati pobrinuti i o izabiru najbolje kutije za svoj automobil i o montaži. 
 
Ukoliko nemate krovne nosače, prvo ćete morati kupiti njih. Obzirom na to kakvi su oni, bira se krovna kutija. Kupujete li ih zajedno, lako se možete odlučiti za razne kombinacije, ali ako već imate nosače od prije, morate izmjeriti razdaljinu od jednog do drugog te s obzirom na to birati i širinu krovne kutije. Na tržištu ima doista mnogo modela pa to ne bi trebalo biti teško. 
 
Također, razmislite s koje strane želite da se krovna kutija otvara jer neke imaju pristup s gornje strane, a neke s lijeve ili desne strane, dok neke imaju pristup s obje strane, ovisno o modelu. Ne zaboravite ni na mehanizam zaključavanja. Što je krovna kutija skuplja, to je opremljena boljim i sigurnijim mehanizmom za zaključavanje. Naravno, ni oblik nije zanemariv. Što je aerodinamičniji, to ćete uštedjeti više goriva!
 

Kada sve ovo znamo, kako najbolje namjestiti krovnu kutiju na automobil?

Prvo namjestite krovne nosače. Kakve god kupili, uz njih morate dobiti upute za namještanje te ih se striktno pridržavajte. Ne zaboravite svaki vijak dobro zategnuti. Nakon ovog slijedi namještanje krovne kutije. I uz nju ste dobili upute kojih se morate pridržavati. Nikako nemojte doći u iskušenje te preskočiti staviti koji vijak ili ih ne zategnuti dovoljno čvrsto. Sjetite se kojom ćete se brzinom kretati autocestom i tada će vam biti jasno koliko je važno sve dobro pritegnuti. 
 
Nikada ih nemojte pretrpavati. U uputama također piše koja je maksimalna kilaža koja se smije staviti unutra pa se toga pridržavajte. Također, kutiju dobro zatvorite, ne dopustite da se zbog stvari svi rubovi dobro ne poklope i ne sjednu jedan u drugi jer to može biti kobno u vožnji. 
Prilikom vožnje uvijek imajte na umu da je vaše vozilo sada nešto više nego inače pa na to treba paziti prilikom prolaska kroz područja na kojima ima prepreka s gornje strane ceste. I za kraj, sjetite se krovnu kutiju čim prije skinuti kada je ispraznite. Ako vozite praznu kutiju, to utječe na povećanu potrošnju goriva. I sretan put!
 
 

Auto moto vijesti

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi