Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Košarica je prazna

Napunite košaricu sa proizvodima…

Najljepše panoramske ceste u Hrvatskoj

09.06.2016

Hrvatska je doista prekrasna zemlja, prvenstveno kada se radi o prirodnim ljepotama te mnogi svjetski putnici kažu kako je hrvatski dio Jadranskog mora i obale, ako ne najljepši na svijetu, a onda definitivno među najljepšima.

Najljepše panoramske ceste u Hrvatskoj

Kada govorimo o cestama Hrvatske, situacija je poprilično loša jer još iz vremena Jugoslavije prati nas onaj stari vic: kako Japanci nazivaju hrvatske ceste? Samajama. Nekima je ovo smiješno, drugima nije, situacija se na mjestima malo popravlja izgradnjom autocesta i brzih cesta, a budući ipak nije sve tako crno, izdvojimo najljepše panoramske ceste u Hrvatskoj. Tko zna, možda se, ako već niste, odlučite provesti po jednoj od njih i uživati u prekrasnim pogledima na prirodne i ine ljepote. I ne zaboravite – kako god panoramski pogled bio lijep, ne uživajte u njemu dok vozite već se zaustavite na ugibalištu i tek se onda prepustite lijepom sadržaju oko sebe. 

 

Jadranska magistrala

Jadranska magistrala još se naziva i Jadranska turistička cesta, službeno je poznata kao državna cesta D8, a proteže se duž jadranske obale, odnosno spaja sjever i jug obale Jadranskog mora u duljini preko 643 kilometra. Izgrađena je još u 20. stoljeću i to pedesetih i šezdesetih godina. Posebno je zanimljivo da,   iako najvećim dijelom ide kroz Hrvatsku, također se proteže kroz još dvije države, a to su Bosna i Hercegovina te Crna Gora. Povezuje sve veće gradove na obali, Rijeku, Zadar, Šibenik, Split, Dubrovnik. Započinje u Hrvatskoj, na granici sa Slovenijom, a završava u Crnoj Gori, na njenom samom jugu. Cesta se na nekim mjestima spušta sasvim do mora, a negdje se usijeca u brda, na mjestima je sasvim ravna, a ponegdje vrluda poput zmije. Kako bilo, vozite li se od juga do sjevera ili od sjevera do juga Jadranskom magistralom, sigurno je da ćete naići na panorame koje će vam oduzimati dah.
 
 

 

Jozefinska cesta

Započinje u Karlovcu, a završava u Senju te je izgradnja počela još u 18. stoljeću. Dovršio ju je Josip Kajetan Knežić te je dugo vremena bila životno važna poveznica središnje Hrvatske i važne luke na moru. U Drugom svjetskom ratu je poprilično oštećena, ponajviše važni spomenici koji se vozeći se njome mogu vidjeti, no neki su sačuvani i do danas, primjerice obelisk, razni mostovi, miljokaz, sunčani satovi, itd. 
 

 

Cesta preko Tulovih greda

Otvorena je davne 1832. godine kao prva cesta koja je preko Velebita povezivala kontinentalnu Hrvatsku s Dalmacijom. Izgradio ju je nenadmašni graditelj cesta kroz Velebit, Josip Kajetan Knežić. Ona ni danas nije asfaltirana, ali je mnogi smatraju jednom od najljepših panoramskih cesta u Hrvatskoj. Želite li se provozati njome, budite sigurni da imate dobro vozilo za taj pothvat. S nje se pruža predivan pogled na Velebit i more.
 

 

Posavska cesta

Ova cesta spaja Sisak, točnije započinje kod Starog grada u Sisku, prolazi kroz Park prirode Lonjsko Polje, ulazi u Europsko selo roda Čigoč, prolazi kroz niz tipičnih posavskih sela, između ostalih i kroz selo graditeljske baštine, Krapje te prolazi i kroz Jasenovac i spaja se s Novskom. U svojoj biti prati tok Save te ćete na ovoj cesti uživati u pogledu na netaknutu prirodu i brojne druge znamenitosti.
 

Zagorje – Međimurje

Ova cesta spaja Samobor, svetište Mariju Bistricu, a potom stare gradove kao što su Lobor, Lepoglava, Trakošćan i Čakovec. Moguć je povratak u Samobor nekom od vinskih cesta preko kalničkih brda, a cijela panoramska ruta ima oko 300 kilometara. I Zagorje i Međimurje imaju doista mnogo toga za pružiti pogledima željnim ljepote. 
 
 
 
Još je mnogo lijepih panoramskih cesta diljem Lijepe naše. Tko zna, kad se opet zaputite na put svojim limenim ljubimce, možda i vi otkrijete novu. Sretan put!
 
 

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi