Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Košarica je prazna

Napunite košaricu sa proizvodima…

Fenomen Tesle 3 – 300,000 prednarudžbi

16.05.2016

Krajem ožujka ove godine iz jedne od najpoznatijih kompanija za proizvodnju električnih automobila, Tesle, objavili su kako će uskoro na tržište izaći najnoviji model njihovog električnog vozila, nazvan Tesla 3, koji će ujedno cijenom biti veoma pristupačan širokom krugu ljudi.

Fenomen Tesle 3 – 300,000 prednarudžbi

Odmah nakon objave krenulo se s prednarudžbama te je u samo u prva 24 sata naručeno čak 180.000 primjeraka da bi se ubrzo ta brojka popela na čak 220.000! Danas se broj prednarudžbi kreće negdje oko 300.000, točnije 325.000 te stalno raste. 

Iz kompanije su računali, ako prodaju 'svega' 180.000 komada, zarada bi im već bila oko 7.5 milijardi američkih dolara, a s 325.000 naručenih komada to je 13.7 milijardi dolara!  Cijena osnovnog modela je 35.000 dolara dok se oni malo opremljeniji mogu dobiti za 42.000 dolara. Dakle, veoma pristupačna cijena za električno vozilo s obzirom na cijene do sada! Svi koji su se predbilježili morali su ostaviti i depozit od tisuću dolara, a svoje će vozilo dobiti i potpuno isplatiti 2017. i 2018. godine.

Neke od najvažnijih karakteristika modela Tesla 3 koji ozbiljno cilja na masovno tržište je ogromno vjetrobransko staklo straga, prtljažnik s prednje i stražnje strane vozila, četvora vrata, stakleni krov, a sasvim se ozbiljno šuška da će imati i funkciju auto pilota.

Jednim punjenjem moći će prijeći 350 kilometara, a ubrzanje do 100 km/h bit će za šest sekundi.  Treba li reći da nema guranja u novom Tesli te u njega stane petero ljudi bez problema? Također, u testovima sigurnosti  automobil je postigao visokih pet zvjezdica.  Osim toga, u SAD-u do sad smo gledali redove za novi iPhone i slične uređaje, a to se isto trenutno događa s najnovijim Teslinim modelom!

Podsjetimo se, Tesla se prvo proslavio sa svojim modelom Roadster koji se proizvodio u samo 500 primjeraka u godini, ali je cijelom svijetu pokazao koliko električno vozilo može biti kvalitetno i – atraktivno. Nakon toga je došao Tesla model S koji je još uvijek bio poprilično skup, ali ipak nešto pristupačniji. Poslije je došao Model X, a nakon njega dolazi nam ovaj o kojem govorimo, Model 3.

Ipak, nemojmo se zavaravati, Model 3 je postigao nezapamćen uspjeh i prije nego što ga možemo vidjeti na cestama, ali konkurencija na tržištu električnih automobila postaje svakim danom sve veća. U samim Sjedinjenim Državama jedina prava konkurencija Tesli 3 je Chevrolet Bolt koji ima otprilike jednake performanse te  košta 40.000 dolara. No, ono što Tesli svakako ide u korist jest razgranata mreža za punjenje baterije, i to brzo punjenje baterije, što je većini korisnika najvažnije.  No, ne smijemo zaboraviti ni divove s istoka, odnosno Kineze, koji itekako ulažu u električnu energiju, odnosno automobile na električni pogon. Zbog veoma zagađenog zraka u tome su itekako motivirani pa je sasvim sigurno da ćemo još mnogo toga saznati o kineskim električnim automobilima u godinama koje nam dolaze!

Stoga, Tesla 3 uživaj dok traje!

Auto moto vijesti

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi