Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Košarica je prazna

Napunite košaricu sa proizvodima…

Neka kupnja automobila bude racionalna odluka

03.05.2016

Novo ili rabljeno, pitanje je sad. Ovo dvojbu imaju svi oni koji su ekonomski sposobni priuštiti si novo vozilo u dvorištu (dakako, pod 'novim' mislimo na promjenu voznog parka). Mnogi će reći: 'Novo je ipak novo!' Međutim, treba imati na umu da novo vozilo, čim izađe iz auto salona, drastično gubi svoju vrijednost, procjena je čak i do 30 posto, što se sa svakim novim mjesecom dodatno povećava. Hm, je li onda mnogo racionalnija odluka kupiti rabljeno vozilo?

Neka kupnja automobila bude racionalna odluka
Većina bi potvrdno odgovorila na ovo pitanje, a moramo priznati i da mi spadamo u tu kategoriju koja ipak smatra da je rabljeno vozilo isplatljivije nego novo, ispod čekića.
 

ZA kupnju rabljenog vozila:

  • CIJENA – ovo je većini najveći argument ZA, a doista je i na mjestu. Naime, vozilo staro tri ili četiri godine može se kupiti gotovo pa za upola manju cijenu nego je cijena sasvim novog. A ove godine starosti doista su zanemarive kod kvalitetnog vozila.
  • SPORIJE GUBE VRIJEDNOST – kao što smo već naveli, novi automobil drastično gubi vrijednost čim se prvi put provoza po cesti. To nije slučaj s rabljenim automobilima, posebice onim markama koje tradicionalno drže vrijednost. Ako ste kupili polovno vozilo i ubrzo ga odlučite prodati, vrlo je vjerojatno da ćete ga uspjeti prodati za isti iznos za kojeg ste ga kupili
  • NA NJIMA SE MOŽE I ZARADITI – ako pronađete model koji je rijedak i u kojeg treba nešto malo uložiti, na njemu na kraju možete i zaraditi pa bi rabljeno vozilo moglo postati dobra investicija.
  • IMAJU DUŠU – mnogi vozači reći će da nova vozila nemaju dušu, dok je stara itekako imaju. Dakle, praktički vam je čitava kolona starijih vozila na pladnju i možete birati onaj model koji vam je najviše zapeo za oko i čija vam se duša najviše sviđa
  • OMOGUĆUJE ULAGANJE – budući je cijena polovnog vozila manja, omogućuje nam da ušteđeni novac uložimo u neke sitnice i dodatnu opremu koje će omogućiti bolje performanse, ali i estetiku samog vozila. Starija vozila posebno su pogodna za estetske promjene, nešto što kod novih vozila ne možemo n zamisliti. 

PROTIV kupnje rabljenog vozila:

  • MAČAK U VREĆI – ovo je zapravo i jedini pravi argument protiv koji možemo pronaći. Ipak, i njemu se može doskočiti. Naime, bitno se prije dobro informirati, ne kupovati vozila od sumnjivih preprodavača. Prilikom kupnje možete povesti i svog automehaničara da pregleda vozilo. Također, mnogo je salona koji prodaju rabljena vozila i pri tome nude garanciju na njih, čime se ovaj problem dodatno neutralizira. 
 
Za kraj, znajte da stručnjaci preporučuju kako je najbolje kupovati automobil koji je prešao između 30.000 i 70.000 kilometara.  Gotovo je pravilo da nitko i ne  prodaje automobil koji je prešao manje od 30.000 kilometara. Dakako, osim prijeđene kilometraže bitno je pregledati i stanje motora jer zna se dogoditi i da vozilo s malo prijeđenih kilometara može imati jako lošu mašinu. S druge strane, ako prodajete rabljeno vozilo, najbolju ćete cijenu postići, praksa do sada je po pokazala, ako ga prodajete nakon što prijeđe od 70.000 do 120.000 kilometara.  
 

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi