Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Košarica je prazna

Napunite košaricu sa proizvodima…

Što morate znati prije kupnje kabrioleta?

31.03.2016

Kabriolet… vjetar u kosi, brzina nas nosi… mnogi sanjaju o kabrioletu, romantičnim vožnjama i pozornosti kakvu ovi automobili obično privlače. Možda je trenutno malo teže sve ovo zamišljati dok vani pada kiša i temperature su bliže nuli nego dvadesetici, međutim jeste li znali da su upravo zimski mjeseci odlični za PLANIRANJE kupovine kabrioleta?

Što morate znati prije kupnje kabrioleta?
Tako je, planiranje pa čak i kupnja kabrioleta u mjesecima kada ga ne možemo tako lako isprobati sa spuštenim krovom, najbolje je vrijeme za sve. Naime, imate dovoljno vremena da sve stavite na papir i o svemu dobro razmislite, obiđete nekoliko autosalona i nazovete na desetke brojeva iz oglasnika. A na kraju, ako kabriolet i kupite sada, on će biti i nešto jeftiniji nego ako ga odlučite kupiti u špici vruće sezone, u srpnju ili kolovozu.
 

Dvosjed ili četverosjed?

Ovo je stvar isključivo osobne odluke. Dakako, dvosjed je šminkerskiji, a četverosjed je praktičniji. Što je vama potrebnije, zaključite sami.
 

Mekani ili tvrdi krov?

Mekani krov, odnosno krov od mekanijeg platna mnogo je bolji što se tiče estetike. Međutim, često ne služi svrsi kojoj bi krov na vozilu trebao služiti. Iz tog razloga, dakle iz čiste praktičnosti mogli biste izabrati tvrdi krov. Međutim, i on ima svoje mane – težak je i kompleksan te može zauzimati mnogo prostora u stražnjem dijelu vozila. Najnoviji kabrioleti imaju dobra rješenja za to, ali, dakako, novo vozilo koštat će vas mnogo više nego neko rabljeno.
 

Sigurnost?

Što se tiče kabrioleta, doista se svašta može pronaći na tržištu, sve ovisno o godini proizvodnje. Neki imaju zračne jastuke koji se otvaraju sa strane, iz sjedala. Sigurnosni pojasevi su također tu, ali u starijim modelima su stavljeni na prednja sjedala dok su na stražnjem dijelu postavljene svojevrsne zaštitne prečke koje onemogućuju ispadanje putnika van u slučaju da se vozilo preokrene. Noviji modeli, dakako sve ovo imaju modernije riješeno. Možda vam se sve ovo ne čini bitnim, ali sjetite se sve dobro pregledati i ispitati jer sigurnost dolazi prva. 
 
Uz ovo, treba reći i da je vidljivost i preglednost prilikom vožnje znatno smanjena u kabrioletima. Stoga dodatna oprema poput senzora za parkiranje ili dodatni retrovizori za vožnju unatrag (a često čak i kamere!) su oprema koja znatno može poboljšati vožnju i snalaženje u kabrioletu. 
 

Prtljažnik?

Dakako, ne možemo ni od jednog kabrioleta očekivati da će imati veliki prtljažnik, ali nekakav mora imati. Stoga odlučite je li vam taj prostor doista tako važan, odnosno hoćete li u njemu ikada voziti kakve stvari ili ne. No, ako planirate ljetni odmor i odlazak na more u kabrioletu, onda vam treba barem malo prostora za jedan kufer. Kao što smo već rekli, prtljažnik kod kabrioleta s tvrdim krovom starije proizvodnje dodatno je smanjen. Imajte to na umu.
 

Obitelj?

Imate li obitelj, prije svega dijete ili djecu, razmislite dva puta prije kupnje kabrioleta. Ovo je vjerojatno zadnje vozilo koje bi vam netko savjetovao ako ste obiteljski čovjek i često se vozite sa svojom obitelji.
 

Krađa?

Kabrioleti su atraktivni svima pa tako i lopovima. Osim toga, lakše je u njih provaliti, prije svega ako vozilo nema alarma. 
 
U globalu sumirajmo:
 
ZA KABRIOLET:
 
  • Atraktivan
  • Lagan
  • Nudi osjećaj slobode i prekrasne vidike za vrijeme vožnje
 
PROTIV KABRIOLETA:
 
  • Nijedan zapravo nije dobra opcija kod lošeg vremena
  • Nije namijenjen obiteljima
  • Nikad nije ni približno siguran kao običan automobil
  • Lošija vidljivost i preglednost u vožnji
  • Privlači kradljivce
 
 
 
 

Auto moto vijesti

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi