Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Košarica je prazna

Napunite košaricu sa proizvodima…

Gdje u Hrvatskoj testirati trkaće mogućnosti vozila?

02.03.2016

Većina običnih smrtnika automobil ima kako bi se brže, udobnije i što sigurnije prevezla od točke A do točke B. Međutim, neki među nama imaju i veće ambicije, barem što se tiče brzine, pa ih zanima gdje bi mogli ispitati brzinske performanse svoga vozila. U današnjem članku pokušat ćemo vam odgovoriti na ovo pitanje.

Gdje u Hrvatskoj testirati trkaće mogućnosti vozila?
Kao prvo, nemamo baš mnogo dobrih vijesti. Naime, trkaćih staza i poligona u Hrvatskoj nema mnogo pa zapravo se nemate na osnovi čega nadati da će taj zadatak biti lagan. U biti, nadamo se da u vašem gradu ili okolici postoji kakvo staro parkiralište koje je ujedno toliko veliko da pruža mogućnost turiranja i ispitivanja gasa na vozilu. Kada malo bolje razmislimo o svemu, ne čudi činjenica o tako mnogo nesreća na hrvatskim autocestama jer čini se kako onima željnima adrenalina ne preostaje mnogo nego isprobavati brzinu na sasvim neprimjerenim mjestima!
 
Dakle, jedina prava trkaća staza u Hrvatskoj nalazi se pokraj Rijeke, a to ste vjerojatno već i sami pogodili. Dakle, radi se o automotodromu Grobnik. Ovo je pista za utrke i isprobavanje brzine vozila na koju dolaze natjecatelji i zainteresirani iz cijele Hrvatske, ali i Europe. Ovo je jedino pravo mjesto u Hrvatskoj na kojem možete okusiti  pravi adrenalin kojeg mogu osjetiti samo pravi zaljubljenici u jurilice, bilo u motocikle, bilo u trkaće automobile. 
 
Stazu Grobnik veoma je lako pronaći. Nalazi se na autocesti Zagreb – Rijeka, udaljena je svega 18 kilometara od Rijeke. Radno vrijeme staze je od 9 do 17 sati svakog dana. Staza je opremljena svim službama kao što su hitna, vatrogasci, catering, restorani pa čak nude i mogućnost smještaja. Na stazu dolaze profesionalni timovi uz Hrvatske i ostatka Europe, ali je otvorena i za sve amatere koji se žele okušati u utrkama. 
 

Na Grobniku je moguće upisati i trkaću školu pod nazivom 'Racing School 99' u kojoj možete izoštriti svoje trkačke mogućnosti. Osim što je ovo odličan poligon za učenje, također je i veoma kvalitetna staza na kojoj se održavaju veoma poznate europske utrke.

U Mičevcu pored Velike Gorice postoji ORYX Centar za sigurnu vožnju u sklopu kojeg je staza za vožnju. Na toj se stazi već nekoliko godina održava i Croatian Drift Challenge.  Posljednje utrka, dakle ona u 2015. godini bila je najizazovnija do sada te je imala najveći broj natjecatelja, što bi moglo značiti da se ova scena polako, ali sigurno razvija i u našoj državi.  U Mičevcu svake godine organiziraju dane otvorenih vrata pa je to događaj na kojem se svakako više možete informirati i o stazi i o mogućnostima koje pruža.
 
Također, na čepinskom aerodromu u Osijeku povremeno  se održavaju razna natjecanja u vožnji automobila, često upravo već spomenuti Croatian Drift Challenge.  U europskom kalendaru natjecanja nazvan je The Smoke Festival.  Dakako, radi se o natjecanjima koja imaju veliku organizaciju i staza se uređuje isključivo za potrebe natjecanja.
 
Za kraj ne možemo da ne spomenemo pompoznu najavu od prije nekoliko godina o gradnji  250 milijuna  eura vrijedne staze u Bistri pored Zagreba. Projekt za trkaću stazu napravio je Hermann Tilke koji je isplanirao sve staze u Formuli 1.  Osim trkaće staze trebao se napraviti i kongresni centar, karting staze i mnogo drugih sadržaja. Međutim, kao i mnogo toga kod nas, i ovaj je projekt negdje zapeo… a hoće li od njega što biti, već se  čuti! Nadamo se!

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi