Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Košarica je prazna

Napunite košaricu sa proizvodima…

Mercedes Benz E – najpametnije vozilo

22.01.2016

Mercedes je oduvijek bio pojam pouzdanosti i kvalitete i tko god si ga je mogao priuštiti rado je to učinio. Danas ćemo vam ispričati priču o tome kako se ovaj brand razvija i kroči prema budućnosti širokim koracima. Naime, kompanija je za 2017. godinu najavila izlazak u prodaju svojeg najnaprednijeg vozila ikad! Kada govorimo o najnaprednijem vozilu ikad u modernim, tehnološkim terminima, to znači da se zapravo radi o – najpametnijem vozilu ikad. Saznajte o čemu se radi!

Mercedes Benz E – najpametnije vozilo
Radi se o automobilu Mercedes - Benz  E – Class.  To je deseta generacija popularne luksuzne limuzine  koja je najavljena kao najnaprednija do sada, što govori mnogo jer, primjerice njihov Maybach S600 ima više mikroprocesora nego Appleova trgovina!
 
Novo pametno Marcedeseovo vozilo nešto je drugačije od svojeg prethodnika pa tako ima veće kotače te je dulje. Također, u izradi je upotrijebljeno znatno više aluminija i čelika, čime se pojačala robusnost vozila.  I kod ovog vozila Mercedes je inzistirao na svojoj tako zvanoj 'senzualnoj čistoći' dizajna, a dvije glavne karakteristike su mu izraženija rešetka s prednje strane automobila te izraženiji logo na haubi.  Sportske verzije modela imaju još izraženiji logo na rešetkama te još nekoliko varijacija na temu koje će se mnogima zasigurno svidjeti. 
 
No, dosta o estetici. Kada govorimo o unutrašnjim karakteristikama najpametnijeg Mercedesovog vozila, imat će 2.0 turbo mašinu s četiri cilindra. Snaga motora bit će impresivna 241 konja, a standard za njega bit će automatski prijenos s čak devet brzina!
 
Unutrašnjost samog vozila nešto je što oduzima dah, kažu oni koji su uspjeli zaviriti u njega. Sjedala su presvučena u kožu, a mnogo se pozornosti pridavalo detaljima, primjerice izgledu (ali i performansama!) zvučnika. Zapravo je mnogo toga posuđeno iz već poznate S klase Mercedesovih vozila, s tim da se poradilo da sitnicama koje život znače. 
 
 
Ono što je svakako iznad svakih očekivanja je ekran, kontrolna ploča veličine pomalo monstruoznih 12,3 inča! Također, na volanu će imati nekoliko tipki kao pomoć za upravljanje vozila, a koje su napravljene na bazi touch screena. 
 
Ipak, ako ste mislili da je sve ovo što smo vam rekli najbolje što najnoviji Mercedes nudi, prevarili ste se. Sve je to samo vrh ledenog brijega jer najbolje tek slijedi. Naime, novi E Mercedes ima opremu koja će uvelike pomagati vozaču.  Pomoću nje vozilo će samo moći upravljati najboljim prolaskom kroz zavoj ili dok se prestrojavate iz jedne linije u drugu, a također će vam onemogućiti da krivudate poput pijanca te će umjesto vas stisnuti kočnicu u situacijama kada samo procjeni da je moguć sudar! Ha, što kažete na to?
 
I baš ste pomislili da je to sve? E, nije jer postoji još jedna opcija. Mogućnost razgovora nazvana 'car-to-X' dakle razgovor s drugim vozačima u prometu ili s nekim stanicama infrastrukture!
 
Ali ni to nije sve! Za kraj smo ostavili poslasticu – opciju 'Remote Parking Pilot' ili 'pilot za parkiranje na daljinski'. Ovo znači da će se automobilom moći upravljati preko pametnog telefona u situacijama kada je teško parkirati, primjerice u veoma uskim prostorima ili garažama. 
 
Jedva čekamo vidjeti ovo pametno čudo!
 

Auto moto vijesti

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi