Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Košarica je prazna

Napunite košaricu sa proizvodima…

Korisni savjeti za brzo odmrzavanje vozila u zimskim danima

29.12.2015

Zima je već stigla, sudeći prema niskim temperaturama, posebice onim jutarnjim. Mnogi među nama nemaju tu sreću pa da im je automobil garažiran već je jednostavno parkiran pred kućom ili stambenom zgradom pa se uhvati led po staklima, retrovizorima, u bravi… Zaboravite na žurbu prilikom odlaska na posao jer ako ste se probudili u zadnji tren, a auto je smrznut, velika je vjerojatnost da ćete zakasniti. Ipak, donosimo vam nekoliko iskušanih trikova o tome kako brzo odmrznuti ključne dijelove vozila i odvesti se do željenog cilja.

Korisni savjeti za brzo odmrzavanje vozila u zimskim danima

Zamrznuta stakla

Kako se led ne bi uhvatio na staklima, prije svega na prednjem, postoji nekoliko trikova. Jedan kojeg već zasigurno znate jest sljedeći – prekrijte staklo kartonom, dekom, gumom ili što god imali, a da je dovoljno široko da se raširi preko cijelog vjetrobranskog stakla. No, često, iako znamo ovaj trik, zaboravljamo navečer prekriti staklo. Stoga je dobra ideja namjestiti si podsjetnik na mobitelu. Drugi trik kojeg mnogi ne znaju je sljedeći – navečer u staklo utrljajte crveni luk, točnije prepolovite glavicu crvenog luka i unutarnjom stranom prerezane glavice luka prijeđite, utrljajte vjetrobransko staklo. Ovo bi trebalo spriječiti stvaranje leda na staklu. Ista stvar bi trebala vrijediti i za retrovizore. No, budući se ipak radi o manjoj površini, preporučujemo da uzmete dvije vrećice i učvrstite ih na retrovizore te ih koristite kroz cijelu zimu. Višak crvenog luka ipak iskoristite za dinstanje. :)
 

Zamrznuti brisači

Brisači se zbog velikog minusa često zalijepe za stakla. Ako se stave u funkciju u ovakvom stanju veoma je vjerojatno da će se potrgati. Poštedite se dodatnog troška te uzmite mekanu tkaninu, na nju stavite čistog alkohola i  ovim premažite brisače, prije svega onaj dio koji naliježe na stakla. Alkohol bi trebao spriječiti da se brisač zalijepi za staklo.
 

Zamrznuta brava

Uh, ovo je prava napast u hladnim, mrazovitim jutrima! Možda imate sprej za odmrzavanje, ali postoje dva prokušana trika koja vam mogu pomoći, a nisu nimalo skupa. Prvi trik je da pod šibicom ili upaljačem lagano zagrijete ključ, a potom ga gurnete u bravu. Ako neće odmah, ponovite postupak nekoliko puta. Drugi trik je sljedeći – uzmite običnu slamku i nekoliko puta snažno puhnite kroz nju u bravu. Vaš topli dah treba bi je odmrznuti i pomoći vam da uđete u automobil.
 
 

Zamrznuti dizelaš

Oni koji imaju novije dizelaše, neće imati tih problema. No, budući je vozni park u Hrvatskoj ipak veoma star, čak zabrinjavajuće star, vjerujemo kako ima mnogo onih koji muke muče ne samo sa zamrznutim staklima i bravama već i paljenjem motora. Također, treba znati i da se postupkom poboljšanja paljenja kod dizelaša općenito produljuje vijek vitalnih sklopova motora, ali i samo paljenje. Dizel nema svjećice kao benzinac pa se paljenje vrši ubrizgavanjem goriva u vrući zrak. Dakako, kada je vani minus, taj zrak se ohladi pa je paljenje otežano. Iz tog razloga dobro je kod velikih hladnoća postupak paljenja obavljati u tri koraka, kako bi se motor lakše upalio i kako bi se očuvali svi dijelovi na vozilu. Dakle, ključ umetnite u bravu, dodajte kontakt i pričekajte dok se grijači na vašem dizelu ne ugriju, dakle dok se lampica na ugasi. Nakon toga vratite ključ u početni položaj pa sve ponovite još jednom. Potom sve učinite i treći puta, a kada se sada ugasi lampica grijača, pokrenite motor. On će tada početi raditi mekše i lakše nego da ste ga pokušali upaliti naglo.  
 

Auto moto vijesti

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi