Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Košarica je prazna

Napunite košaricu sa proizvodima…

Estetski dodaci za vozila

03.09.2015

Vozilo za mnoge nije samo vozilo, transportno sredstvo od točke A do točke B. Ne, vozilo je za mnoge kao produžetak ličnosti, nešto čime će pokazati svoj karakter, osobnost, stil. Iz tog razloga na njega ugrađuju mnogo dodatne opreme, prije svega estetske dodatke kao što su razni spojleri, naplatci, svjetla i slično. Na ovaj način vozilo dobiva estetski izgled koji se samo poželjeti može, a također dobiva i tako zvani tuning izgled koji je posebno cijenjen kod mlađih vozača i kod ljubitelja sportskog izgleda vozila.

Estetski dodaci za vozila
 
Ako ste i sami voljni uložiti u estetski izgled svog automobila, pripremite se na cijene. Naime, dodatna oprema za vozila nije nimalo jeftina pa znajte da ćete morati poprilično posegnuti u svoj novčanik. A evo što sve možete ugraditi na svoje vozilo kako bi ono izgledalo lijepo i njegovano:
 

 

Alu naplatci – razni naplatci za gume jedan su od najvažnijih estetskih dodataka na vozilu. Danas ima na desetke i stotine najrazličitijih modela i načina izrade, međutim za robusniji izgled posebno su cijenjeni naplatci od 17 i više cola. Kada govorimo o colima, treba znati da je to promjer naplatka od jednog kraja do drugog, točnije koliko je promjer rupe na gumi u koju ide naplatak. Jedan col je 25,4 milimetra. Dakle, što je naplatak, odnosno ta rupa u koji naplatak ide veća, to automobil ima ljepši i prije svega sportski, robusniji izgled.  
 

Spojleri – postoje prednji i stražnji spojleri, međutim kod nas se udomaćilo da se na vozila stavljaju stražnji. Prednji spojleri česti su na sportskim vozilima iz razloga što smanjuju protok zraka ispod vozila i samim time otpor kojeg zrak stvara pa vozilo postaje aerodinamičnije. Stražnji spojleri se stavljaju na sportska vozila kako bi smanjili turbulenciju koja se stvara prilikom brze vožnje. Dakako, oni u sportskoj, trkaćoj industriju imaju svoju određenu svrhu, no kod klasičnog vozača spojler manje-više služi isključivo poboljšanju estetskog izgleda vozila. Međutim, treba znati da spojleri kod klasičnih vozila mogu imati i ulogu smanjenja potrošnje goriva upravo iz razloga što smanjuju turbulenciju i otpor zraka, a samim time vozilo treba manje goriva da bi se kretalo. 
 
 
Vanjski retrovizori – ovaj dio za vozila također može postati mjesto na kojem ćete pokazati svoju kreativnost i popraviti estetiku vašeg automobila. Postoje razni dodaci koji se mogu montirati na već postojeće vanjske retrovizore ili stare i dotrajale možete zamijeniti sasvim novima. Na vanjske retrovizore mogu se ugraditi svjetla, žmigavci, kromirani ukrasi i slično. Doista je mnogo načina  da pomoću vanjskih retrovizora poljepšate svoje vozilo.
 
Blatobrani i pragovi – i ovo su neki od dijelova na vozilu koji se mogu doraditi i poljepšati. Ukoliko ste sam svoj majstor, svakako je dobra ideja primjerice obojati blatobrane i/ili pragove u drugačiju boju nego što je ostatak vozila, a također ovo nije loša ideja ukoliko su blatobrani i pragovi već načeti hrđom i potrebno ih je zaštiti. Osim ovoga, postoje i posebni blatobrani i pragovi koji se mogu kupiti i kojim se zamjenjuju stari. Uz ovo, postoje i naljepnice koje se stavljaju na blatobrane i pragove, a koji poljepšavaju izgled automobila. 
 
Svjetla – i svjetla su odličan način za estetski dodatak na vozilu. Danas u ponudi postoje najrazličitije vrste stakala, žarulja pa čak i kromiranih ukrasa pa je samo dubina (ili plitkoća)  vašeg novčanika granica za ono što na tom polju možete ugraditi na svoje vozilo. 
 
 
 

Auto moto vijesti

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi