Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Košarica je prazna

Napunite košaricu sa proizvodima…

Trikovi prodavača rabljenih vozila koje morate znati

08.07.2015

Tržište rabljenih automobila oduvijek je bolje stajalo nego tržište novih automobila. Ovo i ne čudi jer i novo vozilo koje izađe prvi put na cestu, više nije novo i cijena mu drastično pada.

Trikovi prodavača rabljenih vozila koje morate znati
Mnogo je salona rabljenih vozila, a također i privatnih osoba koje se bave preprodajom rabljenih vozila, tako trebamo biti posebno oprezni kod koga smo odlučili kupiti svoje sljedeće vozilo, budući su ovi prodavači skloni raznim trikovima samo kako bi automobil prodali. Naravno, neka se ne ljute na nas svi oni poštenjaci koji iskreno obavljaju svoj posao, međutim vremena su takva, što bismo rekli – krizna i teška pa stvaraju nove zakone s kojima često treba biti na oprezu.
 
Smanjuju cijenu vašeg vozila – većina prodavača rabljenih vozila u startu će ponuditi ponekad i sramotno nižu cijenu za vaše rabljeno vozilo, u slučaju da želite svoje rabljeno vozilo zamijeniti za neko drugo rabljeno, ali mlađeg godišta. Priče s tržišta govore da postoje situacije kad za vozilo koje primjerice vrijedi 9,000 eura ponude svega – 6,400 eura!   Stoga je najbolje malo pregledati oglase te otići kod auto mehaničara i raspitati se koja je realna cijena vozila, odnosno kakve se cijene kreću za vozilo određene marke i godišta. 
 
Dižu cijenu svog rabljenog vozila – i ovo je čest trik kojem se prodavači predaju. Kako ne biste nasjeli, također se prije informirajte o cijenama na tržištu. Najbolje je zapravo pogledati cijene kod prodavača rabljenih vozila, a potom se dalje informirati o njima na internetu i oglasnicima.
 
Skidaju kilometražu – istraživanja pokazuju da u Hrvatskoj svaki treći automobil ima smanjeni broj prijeđenih kilometara. Ovo konkretno znači da prijeđene kilometre treba uzeti s velikom rezervom, a ovoj metodi prodavači pristupaju iz razloga što je automobil s manje prijeđenih kilometara 'očuvaniji i bolji' te, naravno, što je za prodavača najbitnije, doseže veću cijenu. Ono što je zanimljivo jest sljedeće – mnoga rabljena vozila u Hrvatsku dolaze iz drugih zemalja, a prilikom uvoza u državu na veće kilometre plaćaju se manje trošarine. Stoga mnogi prije uvoza povećavaju kilometražu kako bi platili manju trošarinu, a nakon uvoza smanjuju kilometražu, kako bi automobil dosegao veću cijenu kod preprodaje. Međutim, ako se ova prijevara otkrije, kazne  su od 5,000 do 100,000 kuna za pravne ili fizičke osobe te od 2,000 do 40,000 kuna odgovornoj osobi u pravnoj osobi. 
 
 
Izračunavaju sve moguće kreditne opcije – kada vide da ste zagrizli za određeno vozilo, vrlo vjerojatno je da će vam izračunati sve moguće kreditne opcije pomoću kojih biste mogli kupiti vozilo. Ovo bi vam moglo oduzeti dosta vremena, ali i učiniti se kao veoma praktična opcija jer ne morate se sami raspitivati o kreditima u bankama. Međutim, uvijek postoje ona neka sitna slova koji svi zanemarujemo pa je zapravo najbolja opcija kad se sami informiramo kako poslije ne bi bilo 'nisam znao'.
 
Igraju na kartu žurnosti – nakon što ste im došli i pogledali automobil, već drugi dan vas zovu i imaju priče kako se odjednom pojavilo još nekoliko zainteresiranih ljudi, ali, eto, vama prvome nude jer ste prvi došli, ali ako želite automobil, trebali biste čim prije doći i potpisati papire. Kada prodavač požuruje stvari, velika je vjerojatnoća da nešto ne valja s vozilom i trebalo bi ga 'uvaliti' čim prije. 
 
Bojaju, poliraju, mijenjaju sitnice – mnogi će prije prodaje dobro uglancati vozilo kako se ne bi vidjela oštećenja na njemu ili eventualna hrđa, potom će premazati gume raznim sredstvima, promijeniti papučice gasa, kvačila i kočnice i napraviti još neke izmjene kako bi se vozilo sjajilo i odavalo dojam da je u boljem stanju nego što zapravo jest. Dakako, veliki je plus kada je vozilo čisto i uglancano, međutim ne dajte da vas sjaj zaslijepi. Najbolje je povesti osobu koju se razumije u vozila neka s vama pregleda rabljeni automobil koji vas zanima. I svakako ne zaboravite – odluku prespavajte jer doista vam se nikamo ne žuri kad se radi o kupovini automobila!

Auto moto vijesti

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi