Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Košarica je prazna

Napunite košaricu sa proizvodima…

Što napraviti kad vam provale u auto?

22.04.2015

Nesigurna su vremena krize i zapravo ništa nije sigurno od provala. Uz doista česte provale u kuće i gospodarske objekte veoma često možemo čuti i da je sve više provala u automobile. Nerijetko tako saznamo da je vozač ostavio upaljeno vozilo, parkirao se i 'samo skoknuo' u trgovinu, na bankomat ili gdje god to bilo, a za to kratko vrijeme netko mu je provalio u automobil i uzeo vrijedne stvari, prije svega novčanik, novac i kartice.

Što napraviti kad vam provale u auto?
S druge strane, i kada ostavimo vozilo parkirano na parkiralištu, i k tome zaključano, također nismo sigurni od provala, posebice u noćnim satima, iako se i ovakva vrsta provala sve češće  događa i 'u pola bijela dana'. 
 
Ipak, manje je važno kada i kako se provala dogodila, važnije je kako odreagirati na nju. Ako ste i sami shvatili da vam je provaljeno u automobil, što ćete napraviti nakon što svladate početni šok?
 

Prijava policiji

Bez obzira jesu li vam lopovi nešto ukrali ili ne, dobro je cijeli slučaj provale prijaviti. Najbolje je ništa ne dirati i odmah nazvati policiju ili otići u najbližu policijsku postaju kako biste to učinili. Ne zaboravite ponijeti osobne dokumente, a uz njih i vozačku dozvolu, knjižicu vozila te osiguranje. Svi ovi dokumenti važni su kako bi se napravila valjana i detaljna prijava. Ako ste primijetili da vam je nešto ukradeno, navedite što je to bilo. Iako malena, uvijek postoji šansa da vam ukradeno bude vraćeno, a ako ništa, prijave su uvijek dobre kao prevencija i poruka kradljivcima, što je uvijek korisno. 
 

Zaštitite svoj identitet

Ukoliko ste primijetili da su vam ukrali razne kartice, osobnu, vozačku ili slične dokumente koje ste držali u vozilu, a s kojih bi se mogao vidjeti vaš identitet, odmah otiđite u ustanove u kojima su dokumenti napravljeni i prijavite krađu. Naime, ako to ne učinite moguće je da vam se dogodi krađa identiteta koja je sve češća u današnjem, modernom dobu. Također, kreditne kartice odmah trebate odjaviti jer vam kradljivac s njih može skinuti svu ušteđevinu.
 

Pokriva li vaše osiguranje štetu od krađe?

Ovo ste se trebali odmah informirati čim ste uzimali osiguranje za vozilo. Međutim, većina obaveznih osiguranja ne pokriva štetu od krađe. Ako imate dodatne vrste osiguranja ili osiguranja koja pokrivaju sve štete koje se dogode, a samim time i provalu u vozilo, imate pravo na odštetu. Stoga, ako imate takvu vrstu osiguranja, ne zaboravite otići kod svog savjetnika za osiguranje i napravite prijavu, za što će vam trebati i izvješće o prijavi krađe kod policije.
 

Zamijenite dijelove i zaštitite se od budućih krađa 

Lopovi obično obiju bravu ili razbiju staklo pa je ovo šteta koju morate platiti. Također, kako vam se slične stvari ne bi tako lako događale u budućnosti, napravite određene mjere predostrožnosti. Svakako razmislite o ugradnji alarma u vozilo, nikad ne ostavljajte upaljeno vozilo dok ste 'samo skoknuli' negdje, uvijek zaključavajte brave te zatvarajte prozore na automobilu i u konačnici, koliko god sigurni od krađe bili, ne ostavljajte u vozilu vrijedne predmete i identifikacijske dokumente. 
 
 

 

Auto moto vijesti

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi