Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Košarica je prazna

Napunite košaricu sa proizvodima…

Koja je svrha kasko osiguranja?

20.10.2014

Tko još nije čuo za kasko osiguranje? Najčešće o njemu slušamo i sjetimo ga se kada doživimo neku nezgodu na cesti, posebice ako je to neka veća nezgoda s većom štetom na vozilu (uz pretpostavku, naravno, da su i vozač i svi suvozači prošli bez nekih većih ozljeda jer ljudski je faktor ipak najvažniji).

Koja je svrha kasko osiguranja?
Kada registriramo vozilo obično smo obavezni uplatiti obavezno auto osiguranje. Osnovno osiguranje vozila odnosi se na osiguranje koje ima vlasnik vozila od odgovornosti za štete s trećim osobama. Ovo  konkretno znači da je ova vrsta osiguranja za sljedeće štete koje možemo prouzročiti u prometu: tjelesne ozljede, narušeno zdravlje, uništena ili oštećena stvar te smrtni slučajevi trećih osoba. 
 
Obavezno automobilsko osiguranje obično je osnovno osiguranje i ne pokriva određene posljedice prometnih kolizija. Upravo iz tog razloga mnogi vozači imaju tzv. kasko osiguranje. Ova vrsta osiguranja obuhvaća većinu vrsta štete na motornom vozilu koje se dogode ili za vrijeme vožnje ili za vrijeme mirovanja. 
 
Kaskom se mogu osigurati sva vrsta vozila te njihovi priključni dijelovi, kao što su primjerice prikolice, ali i dodatnu opremu, prtljagu i sve druge stvari u vozilu. Dakle, mnogo je vrsta kasko osiguranja te postoje razne kombinacije ove vrsta osiguranja te su razlike od jedne do druge osiguravateljske kuće, odnosno svaka kuća uz osnovni paket kasko osiguranja nudi i najrazličitije kombinacijske pakete istog osiguranja pa o ugovorenoj cijeni ovisi što ste na svom vozilu osigurali.
 
Osnovno kasko osiguranje obično pokriva štete koje su nastale uslijed prometne nesreće kao što je prevrtanje, sudar, klizanje, pad u provaliju i to bez obzira tko je kriv za taj nemili događaj. Konkretno, to znači da će kasko osiguranje pokriti štetu na vašem vozilu i ako ste sami krivi za pad u provaliju. Uz ovo, obavezno kasko osiguranje pokriva štete u slučaju da na vozilo padne neki predmet, u slučaju požara, groma, iznenadnog termičkog ili kemijskog djelovanja izvana, eksplozije (osim nuklearne vrste eksplozije), grada, snježne lavine, pada zrakoplova i njegovih dijelova, demonstracija, zlonamjernih postupaka trećih osoba, poplave, bujice i svake vrste visoke vode.
Dakle, kasko osiguranje je dobrovoljna vrsta osiguranja, što znači da možete odlučiti želite li ga uplaćivati ili ne. No, u slučaju da dođe do prometne nezgode, bilo s većim ili manjim posljedicama, šteta na vašem vozilu će biti pokrivena i, što je najvažnije, bez obzira na krivicu. Ovo znači da ćete dobiti odštetu i ako ste sami prouzrokovali prometnu nesreću. Kasko osiguranje jedini je način da se zaštitite u prometu u svakom slučaju jer odštetu dobivate i ako ste vi krivi i ako je kriva treća osoba. 
 
Kasko osiguranje obično se dijeli na potpuno, djelomično i dopunsko. Potpuno, kako i samo ime kaže, osigurava vozilo od većine oštećenja u prometu, bilo kada vozilo radi ili je u stanju mirovanja. Dopunsko kasko osiguranje se može zaključiti uz potpuno, a osigurava vozilo od krađe, razbojništa i sličnog, dok djelomično kasko osiguranje omogućava pokrivanje štete do ugovorenog iznosa osiguranja, a zaključuje se za određene rizike, najčešće za lom stakla. 
 
Mnogi vozači smatraju da je kasko osiguranje dobro samo za sasvim nova i novija vozila jer pokriva najrazličitije štete. Međutim, živimo u vremenima velike ekonomske krize pa je zapravo i starije vozilo za mnoge jedina dostupna opcija. Jednako kao što trebamo paziti na sebe, tako moramo paziti i na svog limenog ljubimca, bez obzira koliko on godina imao, a kasko osiguranje jedan je od najboljih načina da to i učinimo. On jest važna stavka u kućnom budžetu, međutim u slučaju nesreće, najbolja je i najpovoljnija opcija koju možemo imati. Svakako o tome razmislite kod sljedeće registracije. 

 

Auto moto vijesti

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi