Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Košarica je prazna

Napunite košaricu sa proizvodima…

Kako očistiti strop vozila?

03.09.2014

Strop vozila ili unutrašnja strana krova na vozilu s vremenom može postati veoma prljava.

Kako očistiti strop vozila?
Strop naime dolazi u doticaj s prljavim rukama, kosom, djeca svašta mogu nabaciti ondje,  a također prilikom konzumacije hrane i pića u vozilu, nerijetko neki od sastojaka završe i na tom mjestu. Iako se strop ne čisti kod svakog pranja vozila, ne smijemo ga sasvim zanemariti, odnosno potrebno ga je oprati barem nekoliko puta godišnje. Iako vam se može učiniti da strop nije prljav, kada prijeđete krpom preko njega, uvidjet ćete da ste se prevarili, odnosno ako nema nikakvih konkretnih zaprljanja sasvim je sigurno da ima prašine. 
 
Strop vozila obično je izrađen od plastike ili materijala koji je identičan tepisima, a također postoje i oni koji su kombinacija ova dva materijala te i automobili koji imaju manju ili veću staklenu površinu na krovu. Ovisno od toga od kojeg je materijala napravljen strop treba i brisati s određenim sredstvom te ga zaštiti na određeni način. Najveći broj automobilskih stropova prekriven je materijalom koji je sličan tepisima pa je tako i najbolje kupiti sredstvo za čišćenje tepiha kako bismo očistili taj dio vozila.
 
1.korak – koristite krpu od mikrovlakana. Neka bude suha i prvo preko stropa prijeđite ovakvom krpom i to u smjeru u kojem su raspoređene dlačice na materijalu kojim je presvučen strop. Brišite dio po dio kako  ne biste koji dio preskočili. Naime, krpa od mikrovlakana na sebe dobro veže razne dlačice i čestice prašine pa je ovo prvi korak kojeg možete učiniti. Imate li vremena, nije loše ni strop usisati usisivačem, ali pripazite da ne koristite snagu usisavanja na najjačem jer, ukoliko je vozilo starije, moguće je da će prejaka snaga usisavača odlijepiti materijal kojim je obložen strop. Dakle, oprezno ukoliko koristite usisavač!
 
2.korak – sada možete koristiti sredstvo za pranje tepiha, ali također i specijalne proizvode namijenjene čišćenju isključivo tepiha na automobilima. Radi lakše upotrebe najbolje je nabaviti sredstvo u spreju jer ćete ga na taj način najbolje nanijeti i raspršiti. 
 
3.korak – kada ste sredstvo nanijeli, ostavite da djeluje jedno vrijeme ili već kako je navedeno na uputama proizvođača. Nakon toga uzmite krpu ili četku i ponovno prijeđite cijelu površinu stropa. Opet je najbolja suha krpa od mikrovlakana koja će pokupiti eventualne čestice koje su zaostale od prvog brisanja.
 
4.korak – ako je ostala koja veća i tvrdokorna mrlja, možete ju probati ukloniti utrljavanjem smjese vode i octa. Mješavinu utrljajte krpom ili četkom te ostavite da djeluje neko vrijeme, a potom isperite čistom vodom te ponovite ukoliko mrlja nije otišla. Mješavina se pravi od tri dijela vode i jednog dijela octa. 
 
5.korak – ostavite da se sve dobro osuši, najbolje preko noći, a nakon toga opet možete lagano usisati površinu, ali budite oprezni. Nakon usisavanja dobro je nanijeti sredstvo za osvježavanje zraka u spreju s određenim mirisom, primjerice mirisom citrusa. Ovako će neko vrijeme u vozilu ostati ugodan miris, a također se i lakše rješavamo ustajalog mirisa vozila ukoliko se u vozilu pušilo ili se primjerice koristilo za prijevoz životinja. 
 
 
Ako je strop na vašem vozilu u cijelosti od plastike, posao je mnogo lakši. Za čišćenje možete koristiti sredstva za njegu kokpita ili samo krpu i čistu vodu te je sve gotovo mnogo brže. Ukoliko je veći ili manji dio stropa od stakla, također će samo krpa i voda biti dovoljni, jednako kao i sredstva za obično održavanje prozora. No jedno je sigurno – bez obzira od kojeg materijala strop na vašem vozilu bio, nema opravdanja da on bude prljav. Krpa, voda i najobičnije sredstvo za pranje čuda čine. Probajte i uvjerite se!

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi