Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Košarica je prazna

Napunite košaricu sa proizvodima…

Top tuning firme za Mercedes Benz

18.07.2014

Jedan od najpoznatijih, a u isto vrijeme najcjenjenijih automobila na našim cestama zasigurno je Mercedes Benz. Radi se o njemačkom tipu vozila čiji počeci sežu daleko u prošlost. Prepoznatljiv je po svom logu, krugu koji u sebi ima tri crte koje se iz sredine kruga šire prema van u jednakim razmacima, a često naziva i 'Mercedosovom zvijezdom'. Ove tri crte zapravo označavaju tri vrste prijevoza na našoj planeti – zemljom, zrakom i vodom.

Top tuning firme za Mercedes Benz
A kada se radi o samom imenu, ono je nastalo kao dio automobila Daimler – Motoren – Gesellchaft (DMG) i zapravo je španjolskog podrijetla, iako ovo zasigurno ne biste nikada ni pomislili. Naime, 1900. godine jedan je naručitelj iz Francuske tražio 36 komada ovih automobila, ali pod uvjetom da se zovu po njegovoj kćerki, a već pogađate, ona se zvala upravo Mercedes (a ovo je ime španjolskog podrijetla, dolazi od riječi merced, što znači milosrđe, dobrotu). Novi automobili su bili skupi, ali su se prodavali jako dobro pa su u Daimleru odlučili zadržati to ime. Mercedes Benz kao ime nastao je 1926. godine kada su se ujedinile firme Daimler i Benz. 
 
Dakle, kako možemo i zaključiti, već od početaka Mercedes se često ujedinjavao s drugim firmama kako bi se stvorila bolja i kvalitetnija vozila koja će zadovoljavati što više potreba vozača. Ova praksa nastavila se i kasnije te se događa i danas pa tako ima nekoliko tvrtki koje se nazivaju tuning tvrtkama Mercedes Benza te im je glavna svrha da zajedno s Mercedesom stvaraju vozila nove generacije i dalje održe kvalitetu svojstvenu ovoj vrsti vozila već desetljećima. Kako kažemo tuning, u ovom slučaju prvenstveno mislimo na motorni tuning, odnosno prilagodbu i promjenu na motoru kako bi se dobile optimalne performanse, ekonomičnost i trajnost. Saznajmo koje su najpoznatije tuning tvrtke Mercedes Benza.
 

Brabus

Tvrtka je osnovana davne 1977. godine u rurskom području Njemačke. Glavni mu je zadatak poboljšanje performansi vozila preko povećanja konjske snage i obrtne sile na automobilima te je ujedno i najveća tuning firma koja radi za Mercedes Benz. Osim za Mercedes, radi i za Smart te Maybach. Kupci mogu direktno kupiti vozilo od Brabusa ili mogu poslati zahtjev Mercedesu da žele upravo Brabusove novitete ugrađene u svoje vozilo. 
 
 

Carlsson

Osnovan je 1989. godine u Njemačkoj, a danas se njegovi dijelovi i inovacije nalaze u mnogim Mercedesovim vozilima visoke klase, ali i onima niže klase. Danas gotovo i ne postoji Mercedes koji na sebi nema Carlsson aluminijske naplatke po kojima je ova tvrtka najpoznatija.  Skraćenica za proizvode ove tvrtke je CL te se danas sramežljivo probija i na američko tržište, prije svega na Bentley vozila.
 

Mercedes – AMG GmbH

Često poznata kao tvrtka AMG, prilagođuje klasična Mercedesova vozila, a automobili koje na svoj način prerađuju karakterizira agresivniji izgled, bolje performanse, lakše upravljanje, veća stabilnost te bolja upotrebljivost i prerada goriva u energiju.
 

Fostla

Također se radi o njemačkoj tuning kompaniji iz Hannovera koja je novijeg datuma, ali zato u neke Mercedesove modele uvodi promjene koje će zaintrigirati mnoge ljubitelje sportskih vozila. Primjerice, najviše su do sada radili na modelu Mercedes vozila CLS 350 CDI, inače do sada jedan od najatraktivnijih modela izašlih iz Mercedesa. Fostla se posebice fokusirala na aerodinamici karoserije 
 

Brilliant Transportation

Trebamo spomenuti i jednu tuning kompaniju koja radi na Mercedesovim vozilima, a smještena je preko velike bare, odnosno u Sjedinjenim Državama. Ovo je veoma mlada tvrtka i fokusirana je na Mercedesov model, kombi  Sprinter, okarakteriziran kao odlično vozilo za putovanja diljem države za cijelu obitelj, a također i, ukoliko nemate djece, može poslužiti kao izvrstan ured na kotačima.
 
Mercedes Benz je multinacionalna tvrtka koja konstantno ulaže u sva svoja vozila što je garancija da ćemo ovu vrstu automobila još dugo gledati na cestama te uživati u njihovim performansama. Jedna od garancije kvalitete svakako su i tuning tvrtke koje konstantno ulažu u novitete te tako jamče suvremenost i privlačnost uz sve ono što Mercedes već tradicionalno nudi. 
 

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi