Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Košarica je prazna

Napunite košaricu sa proizvodima…

Koje auto dijelove je dobro imati na zalihi?

29.06.2014

Dobro vozilo preduvjet je dobre, ugodne i stabilne vožnje. Međutim, kvaliteta vozila nije jedini faktor koji utječe na vožnju već na to uvelike utječe i stanje na prometnicama, što znači u kakvom su stanje prometnice, ali i kako voze drugi sudionici u prometu.

Koje auto dijelove je dobro imati na zalihi?
Ponekad se kvarovi događaju tijekom vožnje i nužno je imati rezervni dio odmah, na licu mjesta kako bismo mogli nastaviti sa sigurnom vožnjom u željenom pravcu. Ne, ovo ne znači da za sobom morate vući cijelu automehaničarsku radionicu već jednostavno činjenicu kako u svom prtljažniku uvijek za zalihi morate imati određene dijelove za svoje vozilo.
Među auto dijelovima koji mnogima prvi padaju na um su razne vrste žarulja i svjećica. Ovo je potrošna roba i zapravo ne znamo u kojem trenutku mogu prestati raditi kako treba. Žarulje su neophodne za sigurnu vožnju po noći, a također i u uvjetima smanjene vidljivosti, kada je kiša, snijeg, velika naoblaka. Također, prema zakonu o sigurnosti na prometnicama u Republici Hrvatskoj, svjetlo je obavezno tijekom cijelog dana u doba kada je zimsko računanje vremena, dakle otprilike od listopada pa sve do ožujka. 
 
 
Svako vozilo ima svoje tipove žarulja, dakle za duga, za kratka svjetla te za žmigavce i stop svjetla. Najbolje je imati kutiju s različitim tipovima žarulja za svoje vozilo te je redovito nadopunjavati u slučajevima kada smo iskoristili neku žarulju te na njezino mjesto kupiti novu.
 
Slična stvar je i sa svjećicom koja je ključna kod motora s unutarnjim izgaranjem jer pali smjesu benzina i zraka te tako pokreće vozilo. Ona zna otkazati i zato ju je također dobro imati u prtljažniku 'na lageru' za zlu ne trebalo.
 
Također, u mnogim vozilima, posebice onima novije proizvodnje postoji mnoštvo osigurača. To su dijelovi koji su veoma maleni, a koriste se na najrazličitijim mjestima u vozilu, primjerice kod rada električnih podizača stakala, radijskog prijemnika i slično.
 
Brisači za stakla još su jedna vrsta potrošne robe koju je dobro imati na zalihi. Ako vam zauzimaju previše mjesta i u ovako malenome prtljažniku, dobro je imati jedan u garaži kako ne bismo odmah morali trčati u trgovinu kada se kvar dogodi, a kod ovog dijela to je poprilično često. 
 
 
U svojoj garaži možete staviti još niz dijelova koje je uvijek dobro imati pri ruci jer nikada ne znamo kada nam mogu zatrebati. Radi se o raznim vrstama filtera, primjerice filter zraka ili filter ulja. Oni se lako mijenjaju, a uvelike utječu na performanse vozila pa ih svaki vozač spretnih ruku može promijeniti i u svojem dvorištu, a najbolje je ako je dio odmah tu, pri ruci. 
 
U prtljažniku je dobro imati i priručnu kutiju u kojoj se mogu pronaći razni vijci koji su potrebni za vozilo. Naime, tijekom vožnje se može dogoditi da vijak oslabi, a potom i posve ispadne te tako može ispasti i dio kojeg je držao ili taj dio može početi stvarati nesnosnu buku. Zbog svega ovoga kutijica s raznima vijcima, maticama i sličnim priručnim sredstvima uvijek mora biti blizu.
 
Dakle, niz je auto dijelova koje trebamo imati na zalihi, bilo da se nalaze u prtljažniku automobila, bilo da su u našim spremnicima u garaži. Pravi vozači ništa ne prepuštaju slučaju, poznaju svoje vozilo te znaju da se za svaki, i najmanji kvar ne odlazi k majstoru jer mnogo toga mogu sami riješiti, posebice ako su sa svojim limenim ljubimcem na cesti. Neki od dijelova potrošna su roba i upravo te koji se lako i često troše, treba imati na zalihi. Ne dozvolite da vas minorni problemi sprečavaju u uživanju u vožnji!
 

Auto moto vijesti

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi