Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Košarica je prazna

Napunite košaricu sa proizvodima…

Artikli auto kozmetike za potpunu njegu vašeg limenog ljubimca

05.03.2014

Osim želje da automobil bude kvalitetan i brz te siguran u svim uvjetima na cesti, većina vlasnika automobila imaju i želju da im vozilo bude čisto. Dakako, savršenu čistoću teško je postići jer već i sam izlazak na prometnicu znači barem mnogo prašine po karoseriji, ako ništa drugo, no to ne znači da se ne treba težiti savršenstvu.

Artikli auto kozmetike za potpunu njegu vašeg limenog ljubimca

Tako će većina vozača zasigurno iz velike udaljenosti prepoznati sjajan automobil, automobil o kojem se redovito brinu perači s kvalitetnim kozmetičkim sredstvima. Ovakav automobil kao da vrišti ili kao da je obasut nekim sjajem i, jednako kao i s njegovanim ljudima, njegovana vozila prepoznaju se na daleko i na široko.

Dakako, da bismo imali lijepo i njegovano vozilo, trebamo uložiti trud u njega. Potrebno ga je redovito prati u vlastitom dvorištu ili pak odvoziti u razne praonice. Veoma je važno, uz mnogo vode, osigurati i kvalitetna kozmetička sredstva. 

Kao što možemo i pretpostaviti, automobil je potrebno održavati izvana i iznutra te svaki dio koji se pere ima za to određena kozmetička sredstva. Za vanjsko pranje tako ćemo koristiti razne šampone, voskove i laštila, dok ćemo za unutrašnje pranje koristiti sredstva za materijal kojim su presvučena sjedala automobila, potom za tepihe, a nikako ne smijemo zaboraviti ni sredstva za pranje i njegu kokpita. Dakako, u svemu ovome ne smijemo zaboraviti ni da postoji i kemijsko pranje unutrašnjosti automobila koje se preporučuje jednom godišnje, a radi se dakle o pranju jačim, kemijskim sredstvima.

 

 

Općenito gledajući, kozmetiku za limene ljubimce možemo podijeliti na četiri velike skupine, tako imamo kozmetiku za vanjsko pranje, kozmetiku za pranje unutrašnjeg dijela, kozmetiku za gume i naplatke te kozmetiku za zimske ili, bolje reći, sezonske uvjete na cestama. Uz sve ovo, posljednjih se godina nameću i vlažne maramice namijenjene isključivo za brisanje unutrašnjosti automobila te su posebno pogodna za zaprljanja tijekom putovanja. 

Ako malo zavirimo u povijest kozmetičkih sredstava za automobile, trebamo znati da su se prva sredstva za njegu automobila, bilo vanjsku, bilo unutrašnju, prodavala u radionicama u kojima su se i popravljali. Kasnije se ponuda proširila na benzinske crpke te je prošlo dosta vremena dok se auto kozmetika mogla pronaći u trgovinama robe široke potrošnje. Ne čudi stoga da su u početku ljudi prali vozila sa sredstvima iz kućanstva kao što su sredstva za pranje posuđa, tepiha i sličnog. Danas se, pak kozmetika za automobile, barem ona najosnovnija može pronaći i u najmanjoj trgovini mješovite robe.

Današnja, moderna kozmetika za automobile toliko je uznapredovala da ne služi samo za održavanje i pranje vozila već može čak i ispraviti manja oštećenja na limu, prije svega ako se koriste razna sredstva za poliranje. Također, lim zahvaljujući nekim sredstvima postaje sjajniji, a sam automobil kao da je noviji i očuvaniji, što je posebno važno kod prodaje i kupovine. Ne smijemo zanemariti ni sredstva koja u sebi sadrže vosak koja daju odlične rezultate jer štite lim od štetnog utjecaja UV zraka i ostalih vremenskih nepogoda. Kod unutrašnjih dijelova automobila upravo su UV zrake najveći neprijatelj kokpita jer zbog njihovog djelovanja on postaje pohaban i jako izblijedi. Pravilnim sredstvima za njegu koja se danas mogu pronaći u obliku sprejeva, pijena, gelova ili mlijeka može se umanjiti štetan utjecaj sunčevih zraka na ovaj dio vozila. 

 

 

Kada se radi o sredstvima za njegu guma  i naplataka, rezultati su itekako vidljivi jer nanošenjem pravog sredstva na gumu dobiva se fantastični finalni izgled, a vaša stara, pohabana guma sa samo nekoliko premaza može se pretvoriti u novu, lijepu gumu.

Kao što smo prije napomenuli, vlažne maramice za čišćenje  novijeg su datuma. U početku su mnogi bili sumnjičavi prema njima, međutim s vremenom su se pokazale veoma efikasnima, a prije svega praktičnima. Ne treba nam dodatno sredstvo, ne treba nam kanta s vodom u kojom ćemo ih umočiti. Potrebno je samo otvoriti pakovanje i u nekoliko pokreta skinuti zaprljanje s unutrašnjosti automobila.  Posebno su namijenjene za čišćenje plastike na automobilu i s vremenom su za mnoge vozače postale nezamjenjive. 

Neki vozači birat će auto kozmetiku prema cijeni, dok je sve više onih koji će ih birati s obzirom na performansu koju imaju, odnosno s obzirom na to koliko dobro čiste te imaju li uz čišćenje i dodatne sposobnosti kao što je pojačavanje sjaja ili poliranje. Zadnjih nekoliko godina u cijelu se priču uvukla i ekologija kojoj mnogi pridaju sve veći značaj pa je tako ekološka auto kozmetika sve traženija. Radi se o kozmetici koja manje onečišćuje okoliš te se kupuje u ekološki prihvatljivoj ambalaži koja je biorazgradiva ili namijenjena recikliranju. 

 

Najčešća sredstva u auto kozmetici:

 

Šamponi

Prodaju se u različitim pakiranjima, od jedne litre pa sve do pet litara, a ponekad i većim. Jeftiniji šamponi namijenjeni su samo za pranje prljavštine s lima, dok ona nešto skuplja u sebi imaju i sredstvo za sjaj te za lakše pranje jačih zaprljanja, primjerice fleka od ulja ili goriva.

 

Sredstva za poliranje

Obično se dijele na finije i grublje paste za poliranje, mada se mogu pronaći i u raznim tekućim stanjima kao što je tekućina ili mlijeko za poliranje. Grublje paste za poliranje su za jača oštećenja na limu, dok su one finije za manje ogrebotine. Pomoću ovih sredstava za poliranje mogu se popraviti oštećenja na limu i postati nevidljiva golom oku.

 

Tekućina za stakla

Obično dolaze s mirisom te sredstvom za pranje stakala. Ulijevaju se u za to predviđeni spremnik, a posebno je bitno da u zimskim uvjetima ulijemo tekućinu za stakla koja u sebi ima sredstvo protiv zamrzavanja. U protivnom mogući su razni problemi sa smrzavanjem.

 

Vosak

Ovo je zaštitno sredstvo, premaz za lim kojim se umanjuje štetan utjecaj padalina te UV zraka. Većina modernih auto praonica imaju vosak kao osnovni dio čišćenja automobila te je bez njega prava briga o vozilu postala nezamisliva. 

 

Sredstva za kokpit

Prodaju se u sprejevima kao gel, tekućina koja se raspršuje ili pjena. Daju odlične rezultate što se tiče čistoće i sjaja te uvijek imaju i veoma ugodan miris koji traje danima nakon nanošenja. 

 

Mirisi

Kada bismo trebali nabrojati sve oblike mirisa za automobile, trebalo bi nam dosta vremena. Samo neka od njih su viseći mirisi (najčešće borići), razni jastučići, konzerve, bočice. I kada se radi o notama mirisa, izbor je veoma dugačak i raznovrstan, a među najpopularnijima su mirisi bora, citrusa te lavande. 

 

Sredstva za gume, felge i branike

Radi se o raznim sjajilima te pojačivačima boje, a kvalitetna sredstva mogu održati odlično stanje auto guma danima. Prodaju se kao kreme, gelovi, pjene. 

 

 

Auto moto vijesti

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi