Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Košarica je prazna

Napunite košaricu sa proizvodima…

Kako voziti u zimskih uvjetima?

27.01.2014

Vozači može za svoju sigurnost u zimskim uvjetima na cesti puno učiniti sami

Kako voziti u zimskih uvjetima?

To mogu učiniti na vrijeme dolazka zime, kako bi si osigurali odgovarajuću opremu za svoj ​​auto i da su na cestama tolerantni prema drugim sudionicima. Također je poželjno da prvo provjerimo stanje na cestama po kojima idemo na put i osigurati upute sigurnosnih službi.

 

 

Kako bi trebali voziti?

Vozimo oprezno sa smanjenom brzinom i većom sigurnosnu udaljenostjo, do drugih vozila postupamo tolerantno i bez naglog kočenja, bez postupnog kočenja in bez naglog primanljivanja, jer vozilo može brzo uzeti iz tračnice. Odaberemo tačnu udaljenost vožnje od drugih vozila, posebno na zamrznutima cestama.

Od odpreme je dobro imati rukavice, pokrivač, svetiljko, reflektrirajuću odječu, lance, strugač za led i manjšu lopato za snijeg. Dobro je, da ima vozilo u posodi za gorivo barem polovicu goriva u primjeru zastoja, također za ogrijavanje unutrašnjosti vozila. U primjeru, da se nalazimo u težkih vremenskih razmjera bez prikladne obavijezne opreme vozila, moramo se odmah uzloniti iz prometa. Vožnja bez opreme može biti vrlo štetna i nesmijemo ogrožavati sebe i druge sudionice u prometu. Ako imamo vozilo na stražnji pogon, moramo biti još posebno oprezni. Kod tih vozila lakše izgubimo nadzor nego kod od vozila na prednji pogon. Ako smo več u toj situaciji možemo joj izbjeći da pritisnemo kvačilo i zatim vozilo stabiliziramo preko volana.

Pored pregleda guma, kočionica, upravljačkim mehanizama in rasvjete, ima još dosta drugih stvari, koje mora vozać provjeriti prije zime. To su:

- akumulator (pregled, čištenje i mazanje kablovaa sa priključcima, provjeriti stanje elektrolita u ćelijama)

- rashladni sustav (provjeriti gustoću i nivo rashladne tekučine)

- sustav za dovod zraka u vozilo (prevjeriti, da nije u sustavu smeča ili nešto sličnog)

- ulje u motorju (nivo ulja mora biti između obe oznake (max - min) na mjerilnoj šipci)

- sustav za pranje stakala

- kolićinu sredstava protiv zamrzavanja

- brisaći (provjeriti iskorištenost metlica brisača)

- klinasti rermen (prevjeriti stanje in napetosti remena, koji pruža rotaciju alternatorja, servo pumpe, rashladne tekučine i drugih sustava)

- sustav za dovod goriva (kod vozila sa dizel motorima priporučjivo je također provjeriti i po potrebi promjeniti filter goriva)

- brtve na vratima (povremeno podmazati z glicerinom protiv smrzavanja)

- brave na vratima in poklopcu gepeka (povremeno ubrizgati WD40 ili nešto slično od tih preparata)

Sigurna vožnja u zimskim vremenskim uvjetima je izuzetno važna. Ne ustručavajte se i pripremite svoj automobil prije prvog snijega i tako ste prethodno opremljeni. Na taj način možete da izbjegnete bilo koje neugodne situacije i spremni ste za zimske događaje na cestama.

 

Silux vam nudi zimski paket proizvoda po pristupačnoj cjeni.

 

Izvor: Dars

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi