Nazovite nas 01 777 67 63
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Košarica je prazna

Napunite košaricu sa proizvodima…

OEM / Original

OEM je skračenica za Original Equipment Manufacturer, a odnosi se na proizvođače rezervnih  automobilskih dijelova koji su istovjetni originalnim dijelovima koji se koriste u određenom tipu vozila. Ovo konkretno znači da se originalni dijelovi za određeno vozilo proizvode u određenoj kompaniji, a za drugi tip vozila može se proizvoditi u nekoj drugoj tvornici. Dakle, sve ovisi o dogovoru između proizvođača i naručitelja. U praksi to može značiti da se prodaju rezervni dijelovi određenog proizvođača koji su istovjetni originalnim dijelovima za vozilo, ali na sebi nemaju znak vozila na koje se mogu primijeniti.  Umjesto toga, na sebi če imati OEM oznaku, koja znači da je dio proizveden prema standardima kvalitete za određeni tip vozila. Također, kako se ne bismo zbunili, postoje i proizvođači koji imaju auto dijelove na kojima piše 'meets OEM standards', što znač da takav dio ima standarde OEM-a, međutim nije proizveden prema pravilima prema kojima se proizvode rezervni dijelovi za određenu marku vozila pa ih samim time ne možemo smatrati originalnim rezervnim dijelovima već samo zamjenskim rezervnim dijelovima.  
 
U globalu gledano, tvrtke koje proizvode poznate marke automobila na ovaj način svoje kupce mogu snabdijeti originalnim rezervnim dijelovima bez da moraju imati vlasništvo nad tvornicom u kojoj se oni proizvode. 

Proizvodi OEM / Original su u sljedečih kategorijah:

Auto moto vijesti

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi